hur kan du som producent skilja dig från alla andra beatmakers ute

Takten är den grundläggande komponenten i en memeorable rap låt. Du kan hitta tusentals beats på nätet i alla olika typer och BPM men de har alla en sak gemensamt: de tjänar som fundament till rappare texter och ska transportera budskapet av verserna i melodin. På något sätt många människor tror att skapa rap beats är svårt att göra, men det är faktiskt ganska lätt, så länge du uppmärksamma några punkter.

Oavsett hur fantastisk din trumma färdigheter, kommer om du använder hela tiden samma bastrumma och en svag clap ingen lyssnar på dina beats. Därför är det viktigt att hitta trumset och loopar med några speciella ljud för att imponera konstnärerna med din egen stil för att skilja dina beats från massor av anständiga produtions. Du kan hitta många trumset som inkluderar alla typer av effektiva sparkar, snaror och hi-hattar gratis så efter att du har samlat ditt trumljud kan du gå vidare för att förstå strukturen av ett beat. Olika stilar har olika regler i sina genrer, men de flesta instrumentala består av synkoperade sparkar och snaror klar 16th hihats. Eftersom detta är mycket vanligt för de flesta typer av instrumentala startar varje slag med dessa delar för att få en stabil grund att du kan arbeta på. Jag rekommenderar att du inte ska låta dig gettin inspirerad att hårt av andra beatmakers men i början återskapa instrumentala från kända tillverkare kan vara ett bra sätt att lära sig grunderna i ett produktionsflöde. Men i det långa loppet bör du försöka att komponera din alldeles unika musik att utveckla ditt eget sound som gör dig betydelse som producent.

Du kanske redan har märkt är att det viktigaste är att ständigt arbeta med nya beats. Efter några veckor kommer du att märka att du blir bättre och ditt arbetsflöde kommer att få snabbare och snart kommer du att kunna skapa din egen varumärke sound.