musik översyn av fantasy black-kanalen i slutet av piren

“Late Of The Pier” är en fyra-stycke indie rockband från Castle Donington, London. Late Of The Pier är Samuel Eastgate (sång, gitarr och syntar), Andrew Faley (bas och synthesizer), Sam Potter (Sampler) och Ross Dawson (trummor). Alla av dem har pseudonymer och känd som Samuel Damm, Francis Dudley Dance, Jack Paradise och Red Dog Consuela resp. Late Of The Pier är väldigt mycket i electronica och deras musikgenrer täcker indierock, electronica, synthpop och dans-punk.

Late Of The Pier Fantasy Black Channel öppnas med rytande gitarr instrumentala “Hot Tält Blues”. Det verkar som om Late Of The Pier har använt en sampler för att göra det här spåret. Gitarren på detta spår återupplivar 80 rockscenen där den är fylld med pitching och echoic gitarr. Den bas och trummor ger kudde i bakgrunden som gitarren spelar på. När den når de återstående 13 sekunder, galopperar banan igen men den här gången, med några start / stopp gitarriff. Det kommer så småningom att ta dig till nästa spår. Mycket energisk öppning!

När in “Broken”, oh my god gitarr ger dig bara på. Du kan inte hjälpa det, men att flytta kroppen till denna galna filler spår. Mycket häftigt gitarr arbete skulle jag säga. Kort efter det, det följs av en serie av musik skapad av syntar och sampler. Endast när Samuel går med hans sång, verkar Brutna att sakta ner lite för att tillåta honom att uttrycka sig. Bruten är fylld med olika gitarrspel, kan du inte låta bli att älska det här spåret. Bara min första lyssningen, redan brutit fick mig att vilja ha mer. Mycket beroendeframkallande!

“Utrymme och skogen” kommer in direkt efter bruten. Om jag inte misstar mig, det låter som Late Of The Pier spelar keyboards här. Catchy tangentbord leker med dem. Samuel har en robotliknande röst-liknande som han sjunger om. När det gäller den del som jag antar är kören, kommer gitarren precis, utan att påverka de äldre tangentbord som vi först hörde. I bron, sjunger Samuel i en mycket okunniga röst som säger, “Jag är skit varmt så att säga vad du tycker om mig, jag tänker inte gråta eftersom jag inte bryr mig …” Det låter ganska coolt här. Musiken på rymden och skogen matchar definitivt det föregående spåret. Älska tangentbord!

“Björnarna är kommande” har en väldigt cool öppning. Afro-influerade slagverk transportband med syntar. När Samuel kommer in, lägger det bara extra vikt till det redan riktigt bra musik. Efter varje stycke av hans sång, spelas musiken bara på. Och det är inte bara några vanliga musik, det är den typ av musik som kommer att åtminstone få dig att nicka hört. Björnarna är kommande också vibrerar lite disco-känsla till den. I bron, Late Of The Pier bara tar en kort paus med det långsamma tempot och Samuel går in med sina skrän-liknande sång varvas med tunga hjärta element, “jag såg dig vada i vattnet, jag såg dig rida längs havet, lysa på en mardröm, lysa genom träden … “En gång efter det, musiken igen dödar mig på fläcken. Med viss röst i bakgrunden, det är som en fest spår i vardande. Innan jag slutar, verkar det som om Late Of The Pier inte är klar med banan ännu, spelar de bara runt med sina synthar och sampler. Fantastisk känsla!

På “Random Firl”, är musiken i början bara alldeles för söt. Den syntar influerad gitarr är väldigt fräcka också. Om man är uppmärksam, skulle du märka en liten ljud exclaimation (Som en kvinnas suck) i bakgrunden när musiken är bara värmer upp för att komma till versen. Det låter bara så roligt för mig. Långsamt, Late Of The Pier verkar vara att lägga fler instrument till det här spåret, vilket gör att det låter mycket bättre gradvis. Den fräcka och catchy gitarr fungerar bara sin väg genom hela spåret, väldigt söt känsla.

“Heartbeat” börjar med några 80-liknande musik innan den verkliga affären kommer in där Late Of The Pier in med högljudda gitarriff. När det kommer till refrängen, verkar Heartbeat att komma in i en annan nivå, det blir tuffare och groovier här med Samuel går, “Ett hjärtslag, ett flimmer, en linje …. Det är bara en rad … “i upprepning. Den bästa stunden på Heartbeat definitivt. Mata in den andra versen, blir basen också groovier och starkare. Det bara aldrig misslyckas med att pumpa upp mitt blod och volymen. Det är inte en linje, det är musiken!

“White Snake” har en något långsam början. Men det spricker plötsligt med högljudda gitarr av Late Of The Pier. Samuel tycks också vara kippar efter luft när man sjunger så det är snabbt och högt här. Gitarren spelar också i en snabb takt. När det kommer till kören, hela spåret lossa bara upp en aning. Piano kan höras spela i en upprepning av anteckningar snabbt som spåret går vidare härifrån. I bron, Late Of The Pier lägga till några läskiga musik till White Snake, den kommer in som en överraskning, verkligen. Men det är fortfarande bra eftersom banan är så snabbt tills det blir du gunga också. Även Samuel sjunger och skriker som en riktig rockstjärna!

“VW” fortsätter med några smarta musik spelar. Horn kan höras här som musiken går snabbt och långsamt hela spåret. När det är snabbt, verkar hornet att bli starkare och musiken låter lite kusligt, som om något dåligt är skyldig att hända. När det kommer till den långsammare delen, senare Of The Pier verkar vara redo för nästa snabb paus. Lyssna till VW gör att du tror att du har ont om tid och något hemskt är på väg att hända. Farligt snabb!

“Focker” har en mycket stark elektroniska influenser till det. På versen, sjunger Samuel väldigt snabbt som om han svälja ner texterna. Men i kören, det blir en annan strategi. Samuel bara sjunger och drar ut på tiden, “Jag vill vara er vän … Oh yeah …” Med den tunga elektroniska musik i bakgrunden, ibland är det bara dränker ut rösten av Samuel. Focker kan sägas en av de vildaste spåren på Fantasy Black Channel. Även de resterande 30 sekunder fylls högljudda gitarr och syntar, looping och ekande till slutet.

“Fienden är framtiden” har en söt början. Du skulle veta vad jag menar efter att ha lyssnat på den. Det verkar som den här gången Samuel dela hans sång del med andra medlemmar av Late Of The Pier. Den har en djup och lekfull röst när det kommer in Eftersom kören kommer, låter hela banan som jag aldrig förvänta sig, mycket bra med den bas som pågår. Med Samuel går catchily i upprepning, “Easy liv, är det ett lätt liv? …”, Känner jag mig tvungen att sjunga också. Jag vet inte varför, hur Late Of The Pier spela och sjunga är riktigt bra! Onödigt att säga, musiken är bara bra på fienden är framtiden. Djupare in i spåret, visar det bara till ett annat spår helt. Provtagaren och syntar hit bara osynliga magiska knappen så det är inte längre en rock låt, det är en dans spår. Mycket, mycket högt utvecklad.

“Mad Dogs och engelsmän” börjar med en klocka chiming på avstånd. Förr än senare, kommer basen in och så småningom blir det starkare med en viss rytm till det. Gitarren och basen på detta spår verkar fungera tillsammans här, skiktning och täcker varandra. När basen går, väntar gitarren, när gitarren går, väntar basen. Basen speciellt, får mig att le som den besitter några roliga inslag i det. I bron och fram till slutet, Late Of The Pier bara spela sina tyger vilket resulterar i några lekfulla och bra musik. Det gör att du vill spela …

“Badrum sorl” öppnas med stadiga trummor (som liknar “Chelsea Dagger” av The Fratellis) och snart sällskap av syntar. Musiken i sig är redan catchy nog för att få mig att vilja gå upp och dansa. Det är smittande groovy! I kören, Samuel skriker, “Hitta dig själv en ny kille …” med musik att lägga i några xylofon-liknande ljud. Jag fick verkligen mig själv att lyssna på just det ögonblicket. Annat än att, spelar Late Of The Pier Samuel också runt med sin sång på Badrum sorl när han imiterar en röst för honor vid vissa punkter i spåret. Några sekunder efter kören, Badrum gurgla överraskar oss med en jublande del som går, “So lägga händerna på din midja, och flytta din kropp till basgång, och få tag på lite billigt vin …” Late Of The Pier verkligen visa allt de har på detta spår. Ett spår som täcker en mängd olika sång och lekfull musik.