problem om non-stick kastruller och sätter pannan alltför fantastisk för att ignorera

Du har ett härligt urval av ekologiska och naturliga, område växter som du kommer att vara redo att förbereda. Du Afin de lite Olivia i ditt eget non-stick bakplåt och även fräs dina viktigaste köksväxter. Få från den? du får? Ljuva sautérade planteras tillsammans med en sektion i perfluorooctanoic plack skapas av socker (PFOA). Häng runt, de sakerna?

Vad i hela friden är PFOA?

PFOA är säkerligen den kemikalie vana att resultera i non-stick som täcker längs kokkärl (containrar, köksredskap, muffin burkar, bakning dokument och så vidare.) Tillsammans med energi mat prep maskiner (galler, inredning grillar, sub poppers,. …). Produkter med hjälp av teflon kan innehålla halter av kemikalien eller mycket liknande lösningar. PFOA är faktiskt betrodd kring olika produkter och tjänster som liknar matta, snabba omslag mat, bets-resistenta kläder, i repellent regnvatten i syfte att materialet och även täcker.

Vi har redan bekanta med PFOA via vanligt vatten, biljett, smuts, måltider förpackningar, bröst mejeriprodukter, navelsträngen tråd blodbanan, för att inte tala mikrovågsugn fettfri popcorn. Om icke-stick köksredskap utsätts för hög värme, är den kemiska sätta i luften finns det ofta en fara från PFOA exponering för det.

Hur kommer PFOA Presentera ditt hot mot din hälsa och välbefinnande?

PFOA är verkligen en tillverkad liksom kronisk förening det verkar inte den naturliga vägen runt inställningen. Det kan ses i “onormala” mängder med blodomloppet för hela Amerika numret, exempelvis nya baby tots. Mit stannar inom män och kvinnor för att få en tid och sedan beroende på United States Environmental Protection Agency, “orsakar utvecklas tillsammans med andra biverkningar som finns i labbet husdjur eller animals.Inch

Ett stort antal människor och djur forskning pekar successivt ut som vanligt PFOA kan orsaka en rad hälsoproblem. Dessa inkluderar, billiga priser leverans räntor, utvecklingspsykologi bromsar, olika typer av de flesta cancerformer, utväxter, och sedan magert kött giftiga kropp. Med detta sagt, konstaterade de flesta av dessa vetenskapliga studier, tillverkarna i PFOA hävdar att tillsatsen verkligen skyddas mot personer möjlighet att prova lite syftet med frågan.

PFOA forskning om spädbarn

En aktuell Årets studie om West Virginia Institution Hälsa och motion Sciences Focus lärt Ett dussin, 476 ungdomar förutom unga adults.Case studie märkte PFOA plus en liknande kemisk substans, perfluorooctanesulfonate (PFOS), vid förhöjda värden snarare än väntat. Dessutom att inte tala tidigt år för ungdomar råkar vara mer benägna att inkludera förhöjd total och Cholestrerol nivåer nivåer. När det gäller att gå igenom inte slutgiltigt att senaste kausala slutresultat som omfattar PFOA och sedan förstärks kolesterol, kan slutresultatet bli en tillräcklig mängd för att göra någon form av far eller mor fundera på koffein.

Vad exakt om du gör någonsin för att Begränsning PFOA sårbarhet?

Det är verkligen osannolikt att helt undvika PFOA exponering eftersom det är identifierade någonstans. När tänkbart, undvik kläder, tyger, omfattar förutom möbler som skulle kunna vara fläck-resistent eftersom enheten sannolikt innehåller PFOA. Det är svårt att få andra metoder, men mer alternativ är att du kan köpa för att hjälpa nervösa individer.

Minska publicitet med matlagning, genom att få ut det mesta icke-stick. Titta på skåp och även står att få sådana saker som växtbehållare, grytor, bakning dokument, muffin burkar, panini utveckla, tillsammans med borden. Även aluminium matlagning utrustning är relativt billigt, det finns många hygienkrav i samband med aluminium. Styra om att hjälpa dig att bombsäkert liksom s / s köksartiklar måste vara din pålitliga lösningen. Gjutjärn sist i hundratals år som gör det möjligt att ofta gå i arv genom ned familjen. Den mycket expert gjutjärnspanna kommer visade sig vara i huvudsak icke-stick.

Om du har att genomföra icke-stick köksredskap och även inte råd annorlunda matlagning just nu, se till att din huvudsakliga gjutjärn är helt enkelt inte disentegration och / eller trasig. Var noga med att alla ditt kök är definitivt bra ventilerat och förhindra laga mat en persons vissa livsmedel under hög temperatur eftersom kan minska ditt associerade riskerna med PFOA bli exponerad.

Dina Clapinski kan vara grundarna med hamna Mat Shrewd, en komponent databaser webbplats.

Visar sig vara Diet Bra kom att bli till coach och även råda potentiella fans och besökare på temat vad som anses riktigt runt föda vi tenderar att äta dagligen. Om du har tänkt att fråga precis vad karragenan, lecitin, hög-fruktos hammare tå sirap, acesulfam-K, FD & C Crimson Visst ingen. 30, delvis hydrerad eterisk olja är egentligen självklart, om bara att välja idén, Hamna Nutrition Sharp är normalt lösa. De har en massiv lista samband med livsmedel partiklar, kemiska ämnen, näringsämnen färgämnen, sötningsmedel, och även syntetiska ingredienser och sedan tillåter någon att leta efter mer än 600 olje nicknames. Alla våra speciella inslag berättelser omfattar snabbt och enkelt att lära sig olika typer, swap ledare, potentiella välbefinnande utfall, tillsammans med reaktion råd. Bloggen synes utan kostnad och är särskilt en trevlig lärande resurs för mammor och pappor, akademiker, hälsorelaterade experter, dietister, förutom berörda kunder.