vad är Neil Sedaka s Stairway to heaven sångtexter

Du kanske tror att du vet allt om “Stairway to Heaven”, men visste du att den här inspirerande låten handlar om vackra kvinnor, änglar och True Romance? Åh vänta, kanske vi bör klargöra att vi pratar om Neil Sedaka s Stairway to Heaven texter, inte Led Zeppelins 1971 sång med samma namn. Denna version av Stairway to Heaven skriven 1960, elva år innan “Allt som glittrar är guld” fängslade nationen.

Däremot kan du inte låta din kärlek av Led distrahera dig från 1960 version av Stairway to Heaven, vilket är ett mästerverk i sin egen rätt. Stairway to Heaven sångtexter var en del av doo wop revolutionen i slutet av 1950 och 1960. Tro det eller ej, var doo wop gång den stora kontroverser eftersom det var förenat med svart musik. Kom ihåg, detta var en tid då USA var segregerad och då även Elvis Presley var skandalöst. (Typ av gör att du undrar vad de alla skulle ha tänkt på Eminem)

Stairway to Heaven texter skrevs av både Sedaka och textförfattare Howard Greenfield. Det debuterade på albumet “Neil Sedaka Sings Little Devil och hans andra hits.” Det var den uppföljning Sedaka s “Oh! Carol “song, som var en av höjdpunkterna (och mest framgångsrika singlar) av sin karriär. Stairway to Heaven var en hit, och gjorde det till # 9 på den amerikanska Billboardlistan. Det var dock inte lika framgångsrik som en del av hans tidigare singlar.

Trots många doo wop fans fortfarande njuta Neils sång. Låten är en ganska oskyldig och må-bra typ av låt med beundrande texter som “Tja-a well-a well-en himmelsk ängel jag vill ha dig för min tjej” och “När jag kysste din söta, söta läppar, visste jag att du var av denna värld. “Berättelsen är något perifert och involverar en man förälskad i en kvinna, som han siffror är verkligen från himlen på grund av hennes änglalika skönhet.

Stairway to Heaven texter, refrängen i synnerhet, är minnesvärd och upprepas genom hela låten. Sedaka sjunger att han kommer att “bygga en trappa till himlen” eller “klättra den högsta stjärnan” för att hitta hans tjej. Det är en idealistisk sång för säker och snyggt kontrasterar de mörkare texter av Led Zeppelins version, som säger att ingen kan köpa en trappa till himlen. Faktum är att idén om himlen något rent och vackert att Sedaka-fast hans tjej är kanske ännu vackrare. Ladda Stairway to Heaven just nu och bli kär igen.