återförenade Stone Temple Pilots vagga Vancouvers foxfest

Med sitt kontroversiella, kreativa och innovativa stil, Stone Temple Pilots symboliserar verkligen vad det innebär att vara rockstjärnor. Bandet bildades först i San Diego 1987 under namnet Mighty Joe Young. De skulle gå på att byta namn till Stone Temple Pilots i början av nittiotalet innan du släpper sitt genombrott album, Core.

Kärna var STP: s första hit i mainstream musikscenen och fick dem inte bara uppmärksamhet bland fansen, men kritik och imponerande försäljning album också. Kärna presenterade en massa hits, som skulle definiera bandet, inklusive Sex Type Thing, Plysch, Wicked Garden och Creep. STP följde Kärna med 1994: s Purple, ett album som så småningom skulle bli nummer ett på topplistorna. Lila diversifierad gruppens stil och fick dem vidare respekt från både rock och pop samhällen, med hits som vasoline och Interstate Love Song.

Trots en stadig ström av framgång under 1990-talet, med flera mer hitalbum och många singlar, skulle bandet bryta upp under 2003 på grund av personliga skillnader. Uppbrottet, som orsakas av spänningar inom STP, ledde till sångaren Scott Weiland bildar Velvet Revolver med medlemmarna i Guns N ‘Roses och resten av bandet ansluter Richard Patrick av filter för att bilda armé av någon.

Medan både Weiland och hans förra band-kompisar uppnått måttlig framgång i sina respektive utanför projekt, år 2008, bröt nyheten att Stone Temple Pilots är att återförenas för ett nytt album och återförening turné, som varar från maj till november 2008. Turnén, som kommer att spela i olika kanadensiska och amerikanska arenor, väntas bli en av de största, bästa och mest inkomstbringande av året.

Som en del av turnén, är Stone Temple Pilots planerad att rubriken Foxfest i Vancouver. Foxfest, en massiv festival som drivs av lokala Vancouver radiostationen 99.3 The Fox, är inställd på att ske i General Motors Place den 30 augusti 2008. Foxfest blir den sista av fem totalt kanadensiska stopp på STP: s nordamerikanska reunion turné.

Stone Temple Pilots kanadensiska turnédatum:
21 jun 2008 – Calgary, AB – v festival vid Fort Calgary
10 juli, 2008 – Quebec City, QC – Quebec City International festival
11 juli 2008 – Montreal, QC – Bell Center
12 juli 2008 – Toronto, ON – Downsview Park
30 Augusti 2008 – Vancouver, BC – General Motors Place (foxfest)

Stone Temple Pilots US turnédatum:
17 maj 2008 – den 24 okt 2008 – flera städer –

Stone Temple Pilots Biljetter finns på:
showtime biljetter
604-688-5000
1-800-480 Show (7469)
www.showtimetickets.com