dr. dre producent av hip hop

Dr Dre, producent av hip hop är en amerikansk skivproducent, rappare, spela verkställande makten, och skådespelare som började sin karriär inom musiken som en medlem av World Class Wreckin Cru. Han hittade senare berömmelse med inflytelserika gangsta rap-gruppen NWA, som stod för Niggaz With Attitude.

Kärnmedlemmar var Ice Cube, Dr Dre, Eazy-E, MC Ren och DJ Yella. Kommer från Ghetto tals Compton och grundarna av Gangsta Rap deras musik och texter var både chockerande och inflytelserik att en hel generation av människor oavsett hudfärg eller trosbekännelse.

Straight Outta Compton ständigt betygsatt i topp 150 mest inflytelserika album. Andra medlemmar kom och gick och Wu Tang Clan odlades från influenser och några fd medlemmar av NWA.

Dre lämnade NWA och bildade Death Row Records, dog Easy-E från aids, har MC Ren gått vidare och hjälper
med offentliga fiendens inspelningsscheman guesting på några av deras låtar medan MC Yella riktar nu och stjärnor i porrfilmer.

Hans tidigaste inspelningar släpptes 1994 på en sammanställning titeln Betong Roots. Hans debut solo album, The Chronic, var bland de bäst säljande albumen under 1990-talet och gett upphov till tre hitsinglar.

Dre Presenterar Aftermath, 1996, och släppa ett soloalbum med titeln 2001, 1999, för vilken han vann Grammy producentens utmärkelsen nästa år. Det var Dre som den åttonde bäst säljande musikalartist, The Chronic som den sjätte bäst säljande album, och “Nuthin men ett ‘G’ Thang” som den 11: e bäst säljande singel.

Han producerade Snoop Dogg s Doggystyle debutalbum, som blev den första debutalbum för en artist att debutera som nummer ett på Billboard 200 albumlistan. Han undertecknade Eminem, en rappare från Detroit och producerat tre låtar och tillhandahålls sång för två på Eminem framgångsrika och kontroversiella debutalbum The Slim Shady LP, släpptes 1999.

Dre-producerade den ledande singeln från det albumet, “My Name Is”, som hjälpte driva Eminem till stjärnstatus. Han vann Grammy Award för Producer of the Year 2000 och gick upp i rök Tour med stipendiaten rappare Eminem, Snoop Dogg och Ice Cube det året också.

Dre berättade också Scratch Magazine i en intervju 2004 att han har studerat piano och musikteori formellt, och att ett viktigt mål var att samla tillräckligt musikteori till poäng filmer. Han fortsatte med att producera soundtracks till filmerna över kanten och mord var fallet.

Dre tjänade totalt cirka $ 52.000.000 från att sälja en del av sin andel av Aftermath Entertainment till Interscope Records och hans produktion av sådana hitlåtar som året som “Family Affair” av Mary J. Blige.

Dre tog på producenten Mel-Människan som en medproducent, och hans musik fick en mer synt-baserad ljud, med färre vokala prover (som han hade använt på “Lil ‘Ghetto Boy” och “Let Me Ride” på The Chronic , till exempel). Det är uppenbart att Dr Dre är verkligen en innovativ producent av hip hop musik och kultur.