elektriska organ är inte cool längre

Det verkar på senare år som det elorgel har blivit väldigt töntigt till förmån för de mindre mer moderna snygga keyboards såsom Yamaha Tyros. Det är synd eftersom orgeln kan göra allt ett tangentbord kan göra och mer. I min mening är det organ också mer spelbara som ett levande instrument. På grund av bas pedaler, kan du spela orgel utan någon auto ackord eller trummaskin och få en mycket respektabel ljud. Tangentbordet däremot skulle låta tunt, definitivt saknas utan auto ackord / bas. Naturligtvis tangentbord är betydligt billigare än organ och tar upp mindre plats och så har skapat en ny generation av tangentbord spelare, varav en del skulle aldrig ha råd med rejäl kostnad av ett organ och som har kommit att bli en bra sak.

Så är detta slutet för elorgel. Vad kunde orgeln tillverkarna gör för att återuppväcka intresset för organ? Jo de var och fortfarande är utformade för att vara en möbel. Stora stora klumpar av trä, som tilltalar den äldre generationen, vilket är varför de har rykte om sig att vara en äldre persons musikinstrument. Detta måste ändras så att de tilltalar alla generationer. Nästa stora förändring måste vara kostnaden. En toppmodeller elektriska tangentbordet såsom Yamaha Tyros skulle kosta mellan två och tre tusen pounds nya. Den övre delen av intervallet Roland Atelier orgel kommer att kosta dig i regionen Tjugo Tusen pounds nya.

Denna förändring kan ha redan börjat med nya modeller från Yamaha med Yamaha D-däck orgel och den övre delen av intervallet Yamaha Electone Stagea. Båda är portabel och mycket modernt tittar. Tyvärr finns det inte mycket information om dessa modeller om du inte läser japanska. Ja, har Yamaha bestämt finns det ingen orgel marknaden i Storbritannien, Europa eller USA. Så om du vill ha en av dessa modeller måste du importera den själv.

För att hitta mer information och bilder av dessa nya organ besöker Mikes Music Room.