har musiken makt att läka

Musik har varit en del av tillvaron sedan urminnes tider. Och det är överallt-i rytmer i naturen, prat av djur och fåglar, babblande av spädbarn, och i dansen av bäckar. Lyssna och du kommer att höra ljuva melodier alla väva en magi av sina egna.

Det är väl känt att ursprunget till musik går tillbaka åtminstone 50.000 år. Musik tycks vara ingrodd i vår genetik och melodier är rytmer som är integrerad i våra liv.

Musik verkar spela många roller i våra liv:

• Forskning visar att barn som lär musiken är mer benägna att bli läkare, ingenjörer och yrkesverksamma dator. Musik lärande utvecklar områden av hjärnan som ansvarar för språket samt resonemang. Musik är känt för att vässa minnet. En Rockefeller Foundation studie visar att de som studerat musik har SAT poäng av 427.
• Om ett barn i livmodern av sin mor lyssnar på musik det föds med högt utvecklad intelligens.

• Musik formar människor-det lär samordning, teamwork, disciplin och personligt uttryck.

• De terapeutiska värden för musik är väl dokumenterade. Det helar människor med psykiska problem, utvecklingsstörning och inlärningssvårigheter, Alzheimers sjukdom, hjärnskada och hypertoni. Att musik helar har registrerats i verk av Aristoteles och Platon och i de århundraden som följde.

• att växter reagerar på musik är verkligheten inte en myt. Växter är kända för att trivas med musik och även röra sig mot ljudet.

• Barn som växer upp i en musik fylld miljö är glad, uppfyllda, och kärleksfull.

• Musik tar andäktig närmare Gud och religion congregational sång har alltid fungerat. Psalmsång lyfter någon tyngd från sinnet och frigör själen.

• När musik spelas på sjukhus väntrum och så vidare det ebbar spänningar och lugnar sinnet.

• Musik har meditativa egenskaper och kan användas för healing, träna, och utbildningsmoduler.

• När musik spelas, folk fungerar bättre. Många tycker att de har arbete eller aktiviteter som matlagning och städning när musik spelas. Det raderar spänningar och lyfter vikter av axeln. Musik introducerar faktiskt lätthet i kroppen.

• Musik speglar kulturen i ett samhälle och stärker obligationer. Det skapar en kamratskap och enhet sett i fotbollsmatcher, militär träning, och festivaler.

• Romantik och kärlek skulle inte ha så många nyanser men för musik. Musik och sång har fångat känslor, passioner, dödskamp, ??ångest, och mer koncist. Genom sång många en romans har förevigats. Parning samtal och sånger är universella till sin natur.

• Forskare använder musik för att kartlägga beteenden och avslöja de många mysterier av det mänskliga sinnet och medvetandet.

• Musik sig ner ilska och förbittring snabbt och även hjälper oss att övervinna känslor av sorg och förlust. Det lyfter sinnet och anden ur förtvivlan och ger hopp. Från århundraden sedan en mor har alltid sjungit vaggvisor för henne kinkighet barn lulling det att sova med mjukt viskade låtar.

• Musik har andra användningsområden det kan höja nivåerna av spänning och orsakar frenesi. Det används för att ringa arméer i krig med trumslag, att inleda råa känslor under revolter, och att trumma upp frenesi vid fotbollsmatcher och visar berg.

Visste du att medan klassisk musik lugnar och öppnar kanaler i åtanke, kan rockmusik ställa pulser racing, och ramsor kan skicka dig i trance. Musik används annorlunda har varierat effekter på människor. Musik kan vara ett universalmedel eller helvete beror på hur det används.