Insane Clown Posse fasa rap – kristendom anslutning

Dagens topp hiphop – eller toppen hiphop någon epok för den delen – är nästan alltid edgy minst sagt. Från ökända rapgruppen NWA i början av 90-talet och deras polis dödar texter till mer moderna top hip hop musik där texterna är starkt sexuellt, har toppen hiphop hittade alltid iväg till vessla sin väg in i mainstream medan resterande kontroversiell.

Men med tiden, fans av toppen hiphop blivit okänslig. De texter som en gång var upproriska och föraktfullt blivit gårdagens vanilj nyheter. Därför är nya mikro-genrer födda, i likhet med snabbt växande fasa rap.

Vad är skräck rap? Det är helt enkelt beskrivas som anti-top hip hop musik fylld med fasa-tema lyriska innehåll och bildspråk. Eftersom skräck rap är ungefär så långt man kan färdas från topp hiphop och fortfarande något i samma genre, är det förvånande att vissa grupper att hitta ett sätt att sälja bra med fasa rap.

Den mest framgångsrika skräck rap grupp är onekligen Detroits fasa rap duo, Insane Clown Posse.

Ändå däri ligger en motsägelse. Om skräck rap handlar om skräck-tema innehåll, varför är en grupp med inte-så-subtila kristna texter som Insane Clown Posse (se Insane Clown Posse s “Miracle” lyrics) fortfarande anses skräck rap?

Ännu bättre, är hur gruppen vinner fortfarande fler och fler nya fans efter Insane Clown Posse s “Miracle” lyrics avslöjade dem som andlig?

Visst, det finns massor av ICP låtar som inte innebär någon omnämnande av kristendomen, men man tenderar att tänka ens den minsta omnämnande av en mainstream fixtur som kristendomen skulle vända flesta Juggalos bort. Inte så.

Första gången ICP berättade för världen att de var kristna (eller åtminstone andlig – det är en annan debatt) var i “avslöjandet”, där texterna går: “När vi talar om Shangri-La, vad tror du vi menar? Sanningen är att vi följer GUD! “Även några bästa hiphop artister är att flagrant om deras religiösa övertygelse.

Insane Clown Posse s “Underverk” lyrics (potentiellt kristet-tonade) har varit den värsta stöten av vanliga skämt eftersom den släpptes 2009 – se Saturday Night Lives Insane Clown Posse “Miracles” texter parodi. Frågar ärliga frågor som “magneter, hur fungerar de?”, Insane Clown Posse s “Underverk” lyrics är medlemmar Shaggy 2 Dope s och Violent ‘s sätt att uttrycka sin förundran över universum.

Även om alla instanser inom Insane Clown Posse s “Underverk” lyrics har vetenskapliga förklaringar, väljer bandet att hålla dem höljt i dunkel säger de gör livet mer underhållande. Tror de att mirakel talas om i Insane Clown Posse s “Underverk” lyrics är naturkatastrofer snarare än vetenskap? Du är domaren.

Oavsett, Insane Clown Posse s “Underverk” lyrics är en märklig sammansmältning av religion, skräck rap och clowner, vars like kanske aldrig ses igen.