jazz gitarrer – 5 gitarrer för en stor jazz tonen

Som en musikalisk genre traditionell Jazz kräver en ganska specifik gitarr ljud – generellt har detta inneburit en mycket ren torr ton – med liten eller ingen effekt (kanske bara en antydan av reverb) – vanligtvis halspickup används med resulterande ljudet måste vara tillräckligt tydlig för att pickup de subtila nyanserna och artikulation av spelandet.

Jazz Gitarrister måste därför noga överväga deras gitarr när du ställer ut – lyckligtvis Jazz har funnits i många år och det finns ett brett utbud av instrument. Traditionellt Jazz gitarrer är ihåliga kroppen semi akustik (men inte alltid) och dessa har tenderat att gynna P90 eller Humbucker stil mikar för att producera den erforderliga ljud – som uppgav att det finns många gitarrer på marknaden idag – men här listar vi fem klassiska Jazz gitarrer som hjälpt till att forma scenen.

1 Gibson es150

Gjord känd av jazz gemenskap av Charlie Christian ES 150 blev hans gitarr. Den ES150 blev en av världens första kommersiellt tillgängliga elgitarrer. Med sin single coil pickup monterad på halsen och dess akustiska formad kropp med f hål – den 150 har den söta varma jazz tonen som blev en värld favorit.

2 Gibson l5

En annan av Gibsons Jazz power trio (de andra är de ES150 och ES175) – L5 har en stor resonant kropp. Med en historia som går tillbaka nästan 90 år L5 har förändrats lite över den här tiden och har presenterat olika mickar (från P90: s till Humbuckers). Som prestige kompgitarr det har spelats av en mängd olika storheter inklusive Wes Montgomery.

3 Gibson ES-175

Med det eleganta florentinska singel cutaway – den ES175 utgjorde ett avsteg för Gibson från sin vanliga design – Debuterade 1949 – den 175 har förknippats med en rad av jazz storheter från Herb Ellis till Pat Metheny.

4 Gretsch Country Gentleman / Nashville

Medan Gretsch inte betraktas jazz gitarrer i sig – både land Gent och Nashville kan producera både mångsidiga och autentiska jazztoner. Båda gitarrer erbjuder en rad kontroller för att anpassa tonen i gitarren och kan producera några mångsidiga jazziga resultat – medan FiterTron mickar producerar något som är olikt det är Gibson motsvarigheter.

5 Fender Telecaster

Med det är söt och fyllig halspickup tonen Telecaster erbjuder något lite annorlunda att den vanliga Jazz biljettpris – Traditionellt ett land gitarr Telecaster har skisserat med Jazz artister som Ed Bickert och Mike Stern.