lära gitarr positionering

En av de första saker att lära sig om när du börjar använda en gitarr är positionering. Börja med att hitta en stol utan armstöd som har bra stöd för ryggen. Du ska sitta bekvämt med ryggen mot stolen. Sjunka ihop är inte bra eftersom du kommer att utveckla dåliga gitarr vanor och en öm rygg. När du sitter i en stol utan armstöd, vara säker på att det finns en hel del utrymme på båda sidor om dig så att du kan hålla din gitarr ordentligt och röra armarna.

När du sitter i stolen, bör du placera gitarren i knät och har på baksidan av gitarren mot bröstet. Gitarren organet ska vara på benet som är längst bort från spindeldocka. Om du är högerhänt, bör gitarren ligga på höger ben. Majoriteten av akustiska gitarrer har böjda fördjupningar som är bra för att spela gitarr på benet. Om du håller gitarren ordentligt än den sjätte strängen bör vara nära bröstet och den första strängen ska vara nära fötterna.

Din gräma handen måste placeras till vänster om du är högerhänt och till höger om du är vänsterhänt. Du bör gripa halsen av gitarren försiktigt med din nötning hand. Du tummen ska placeras bakom gitarrens hals. De övriga fingrarna ska flyta ovanpå strängarna, något böjda. Det är mycket viktigt att böja fingrarna på knogarna såvida en instruktör berättar inte alltför.

Nästa vi kommer att diskutera plockning. När börjar spela gitarr, bör du köpa en uppsättning plektrum. En gitarr plocka är en liten platt verktyg som du använde för att knäpper på gitarren. Du bör köpa minst tio plektrum och de är relativt billiga. Det finns olika typer av plektrum men det är bäst att börja med en som inte är för hårt eller för tunn. Val är gjorda av gummi, trä, sten, plast, sköldpaddsskal och metall. De är oftast i form av en triangel men andra former är tillgängliga från tillverkare.

När du har en gitarr plocka och sitter i rätt position, kan du börja knäppa på gitarren. Din plockning hand skall vara närmast bron på din gitarr. Du bör öppna upp handen kommer du att plocka eller “knäppa” gitarr med. Handflatan ska vara vänd dig. Sedan se till att tummen är bredvid pekfingret. Se till att du vrider handen så knoge av tummen är vänd mot dig. Med den fria handen du ska glida på gitarr plocka mellan pekfingret och tummen. På så sätt är plockningen säker. Hackan ska hamna bakom tummens knoge.

Du bör hålla plocka stadigt och den spetsiga delen av pick ska peka bort från din näve och bör sticker ut ca ½ tum. Den hand som du knäppa med bör vara över sundet hålet om du använder en akustisk gitarr eller över gitarren kroppen om du använder en elgitarr. Din strumming handen bör placeras ovanför strängarna.

Din plockning handen ska inte sitta på kroppen eller svider av gitarr. Använd din handled, inte din arm, den lägsta strängen klinka nedåt. Om strängen rasslar för mycket, använd inte en massa pick yta eller knäpper mjukare. Sedan plockar de lägsta strängen uppåt. Prova detta några gånger. Försök att sänka rörelse din plockning handen genom att göra en kort plocka nedåt och en kort uppåt plocka. Nu upprepa processen med resten av strängarna.

Kom ihåg att hålla plockningen kommer kännas konstigt i början. Du kommer att behöva koncentrera sig på din plocka hand när du börjar öva gitarr. Dina downstrokes och dina upstrokes ska låta likadant.