midi sequencer – music revolution

Upptäcka musiken revolutionen och varför midi del i det har blivit mainstream för branschen och är viktig för många kompositörer och musiker.

midi sequencer

Det första man måste förstå om midi sequencers är att de gör något ljud på egen hand. Sant, vissa senare hårdvara enheter levereras med inbyggda ljud som sequencer kommer att använda, men när midi sequencer som ursprungligen kom till marknaden att de var ett fristående program (både hårdvara och enheter programvara) och det var nödvändigt att ansluta MIDI-utgången på enheten till MIDI IN på önskat ljud modulen (det fanns massor av dem, DX7 (keyboard), TX7 (modul) olika Roland enheter (Sound Canvas, MT 32), Korg, och många andra.

Sequencern roll är att fånga, exakt, de digitala MIDI-händelser som produceras av ett midi-keyboard eller annan typ av midi controller såsom en gitarr till MIDI-omvandlare eller Yamahas EWI – en midi blåsinstrument. Instrumentet skickar ut data i 7 bitpaket (7 bitar kan räkna till 128) och berättar mottagarenheten vilken typ av data som kommer, notera den, noteringen nummer att spela, MIDI kanal den är på, hastigheten för anmärkning och , notera av.

Under de senaste åren dess blivit vanligare för designers att använda notera längd (istället för att använda knappen på / key off-protokollet) eftersom detta hjälper till att förhindra “fastnat anteckningar”, en olycklig upplevelse, särskilt i en levande miljö, där ljudet modulen hasn ‘ t fick “note off” och fortsätter att spela en eller flera ljud.

———————–

Det finns många midi sequencers tillgängliga från billiga till dyra. Jag började med Steinbergs Pro24 många år sedan med Atari datorer och fortsatte under hela Cubase eran tills Cubase SX2. Jag hade inget slut på problem med Cubase när jag flyttade till PC-plattformen och så började ett sökande efter något som skulle fungera för mig. Till slut kom jag över SAWStudio och Midi Workshop och, efter att ha testat dem under några månader, upptäckte att denna kombination var bergfast så långt som låsning ljud till midi och vice versa.

Jag slutade gå med SAWStudio + MWS combo och fortsätter att bli imponerad av hur bra allt fungerar – även på denna punkt måste jag nämna bland SAWStudio utmärkta ljudkvalitet, något som saknas från mina tidigare erfarenheter. Med en installation storlek på bara 1,4 meg – en komplett arbetsmiljö kan sättas på ett USB-minne. SAWStudio användning av datorresurser är så lågt att jag har framgångsrikt använt en Celeron 400 utrustad stationär dator för att köra en full-on theatre restaurang show med musik och ljudeffekter, plus kör ljusshow med 3 light-styrsystem jagar midi kommandon från Midi WorkShop .

Det var kul grejer 🙂

———————–

Så – tillbaka till historien av midi-musik revolution. Först vi tar exemplet med en 4 bit band. Om musikerna är heta spelare och fungerar bra tillsammans, är det bäst att spela in dem direkt till band eller skiva. Vad händer om de inte är så stor lever men har många bra idéer? Ska de sjunka tillbaka in i mörkret bara för att de hittills inte har utvecklat sin spelskicklighet i hög grad? Jag tror inte det – och om det vore fallet, skulle det vara ett helvete av en massa musik som aldrig skulle ha kommit till vår kännedom.

Låt oss säga 4 bit band spela bra, men trummisen kit låter som en samling av skräp burkar. Vi kunde ha bandet spela live och “ersätta” trumljud senare (troligen hålla cymbaler), eller vi kunde programmera en trumma spår med några stora ljud och har bandet följa spåret.

Kanske finner vi att vi måste lägga till några mässing senare. Inga problem – spela den live till disk eller band, eller lägga till en annan midi spår och spela tonerna i spåret.
Spela noterna till en midi spår medger stor flexibilitet senare vid mixning scenen som anteckningar lätt kan flyttas var som helst du önskar, och ljud kan ändras, för att passa blandning i mixen, eller för att vara vitt skilda.

Titta på ett annat område – scoring musik för film eller TV – vi ser midi har alla men ersatt traditionella orkestrala inspelning.
Absolut ingenting kan jämföras med en väl inspelad live orkester, men som kostar skjuta i höjden, bara stora budget filmer har råd att köpa sådana produktioner som lämnar det mesta av produktionen arbeta dessa dagar till kompositörer som använder mycket stora midi system.
Dessa kompositörer har tusentals högkvalitativa prover att dra av och kan även öka sin midi sammansättning med levande strängar eller olika andra levande instrument – men grunden för deras sammansättning blir MIDI-instrument.

Ett annat område är den ensamme musiker. Detta scenario är när en person komponera och producera låtar där han / hon kan sätta ihop hela underlaget med MIDI-instrument och sedan, kanske, spela in sig sjunga och / eller spela gitarr tillsammans med täckningen.