musikstil

Musik är en underbar sak. Det kan få folk att skratta, gråta eller känna sig glad eller ledsen. Det kan lugna ett gråtande barn, eller ens motivera en person att utöva. Det finns alla typer av musik också: Rock, rhythm and blues, jazz, gospel, och många andra genrer samt sub-genrer. Och alla lyssnar till någon typ av musik. Oavsett om det är klassisk rock eller gangster rap, det finns en typ som tilltalar varje person i världen. Men vad som gör en person som en viss typ av musik?

Vissa människor hävdar att miljöfaktorer har mycket att göra med vilken typ av musik de föredrar. För det mesta, är detta sant, men inte nödvändigtvis. De flesta musik fantaster har olika smak när det kommer till vad de föredrar att lyssna på. De kan ha vuxit upp i ett övervägande stadsområde där nästan alla lyssnar på gangster rap, jazz och R & B, men växer upp utan föredrar att lyssna till rock och landsting.

Varför människor tycker att det är så konstigt för någon av en viss ras för att lyssna på vad de anser en annan ras typ av musik? Detta stereotypa. Bara för att en person som växer upp i en rik familj och bor i ett stort, flott hem i förorterna betyder inte att de inte kan lyssna på rapmusik. Och det är inte en sak fel med det heller. Precis som det är inget fel med en person som växer upp i innerstaden, och väljer att lyssna på alternativ rockmusik. Musik har ingen färg. Om det låter bra, kommer folk att lyssna, oavsett vilken ras, ålder, kön eller socioekonomisk status.

Många människor, särskilt barn och tonåringar, skulle finna det lustiga om deras föräldrar var att lyssna på “ungdomars musik.” Men det finns inget sådant som den här typen av musik. Alla människor har olika preferenser, och om en 40-årig föredrar att lyssna på Staind över Led Zeppelin, vad är big deal? Precis som musik har ingen färg, det har också ingen ålder. Massor av unga människor föredrar att lyssna på klassisk rock och oldies but goodies, och det finns absolut inget fel med detta.

Återigen, det är bara deras egna önskemål. Det spelar ingen roll om de växte upp lyssnade till en helt annan typ av musik, eftersom när de når en viss ålder, kommer de att börja lyssna på olika radiostationer och titta på musikvideor. Detta kommer att introducera dem till en helt ny värld av musik mångfald, och de bara kan upptäcka att de tycker helt annorlunda musik än sina jämnåriga. Detta är inte en dålig sak, det bara bevisar att alla är en individ och gillar sin egen personliga genre av musik.