rockmusik .. då och nu

Jag har en vän i musikbranschen som bara lyssnar på rock ‘klassiker’. Har inte gett modern rockmusik något spel. Skam. Det är alltid bra musik som kommer ut som är värdig en lyssna. Även om jag inte stanna upp på rockmusik som jag gjorde när jag var yngre, jag gillar fortfarande att höra vad som spelas. Jag gillar att lyssna på Three Doors Down, Red Hot Chili Peppers, Nickleback, Bush, och grupper som.

Med detta sagt, jag tror att det finns två punkter som är värda att nämna, en, även om det är alltid bra musik som kommer ut, jag tror att det som skiljer rockmusik på 60-talet och 70-talet bortsett från i dag är inte bara kvaliteten utan kvantiteten av kvaliteten då. Inte nog med att du har den brittiska invasionen med Beatles, Stones, Led Zeppelin och grupper som det, men du hade också massor av bra band här också som örnarna, Allman Brothers, Lynard Skynard, Grand Funk, Creedence, Hendrix, och massor av andra. Bara en otrolig mängd talang.

Den andra saken som hoppar på mig är, hur kommer band idag inte kan eller vill inte fastna som band tillbaka då? Då var det ingenting för grupper till sylt eller förlänga eller vad du vill kalla det för 7, 8 minuter åt gången. Är det så att de människor som kontrollerar posten, eller ska jag säga CD verksamhet inte tillåter den typen av att spela eller är det bara att band idag som det kort och koncist för det mesta? Eller var det drogerna som de flesta band använde då som producerade denna förmåga att fastna? Kanske någon eller alla av det, eller inget av det, men jag bara undrar varför de flesta rockgrupper idag med några undantag bara inte göra långa sylt längre.

Ser tillbaka, var 60-talet och 70-talet rockmusik en annan ras av musik. Även om jag gillar mycket av dagens musik, jag önskar bara att det var den typen av kvalitet, och de långa sylt!