sju sätt att tjäna pengar som musiker

Kanske din dröm är att spela Carnegie Hall eller bli nästa Slash eller arbeta i en filmstudio orkester. Men vägen till en ekonomiskt trygg karriär som musiker kan bli lång. Snarare än att lösa för avtrubbande filler jobb på den lokala Target eller House of Pancakes att betala räkningarna, tänka kreativt. Här är sju förslag på hur man kan tjäna pengar som musiker. Inte nog med att du får betalt för att träna och vässa dina kunskaper, sätta dig själv i stånd att träffa människor som kan vara nyckeln till ditt stora genombrott. Allt du behöver är din talang och ett visitkort.

Spela på privata fester: Lär känna de ansvariga för lokala restauranger och uppmuntra dem att erbjuda dina tjänster för födelsedagar, bröllopsdagar, fester semester eller någon annan privat funktion de värd. Om du har ett band, barer anställa ofta för helgen spelningar eller speciella evenemang.

Hyr en tux och spela på bröllop. Solo fungerar som pianister, gitarrister, saxofonister och även harpists kan lägga omätliga klass till någon före eller efter mottagning. Annonsera på samhället ombord på lokala kyrkor, delar ut flygblad på brud butiker och blomsterhandlare och presentera dig till säljchefer på närliggande hotell som värd bröllop och ge dem ett bud de inte kan vägra.

Var en gata musiker. Om du bor i en stad, hitta en plats där det finns en hel del gångtrafik, speciellt på helgerna. Se det som en prestation. Presentera dig själv som en professionell och underhålla åskådarna. Dricks musiker är en tid hedrad tradition så ha kul med det och inte agera som om du är en panhandler.

Vara ett skäl ackompanjatör. Om du spelar gitarr eller piano kolla in den lokala community college och se om de någonsin behöver en ackompanjatör till sjungande skälen.

Arbeta som en session musiker. Det finns några musiker som gör en karriär av det. Session musiker anställs för inspelningarna av sångare eller andra musiker.

Teach. Vissa människor ser undervisningen som ett erkännande av nederlag. Men beroende på din nivå, kan musik handledare göra uppåt av $ 100 i timmen. Undervisning är ett sätt att göra bra pengar utan att stansa en klocka. Det är en fråga om dem som kan, gör … och undervisa.