varför är ljudmastering viktig

Om du har läst min förra artikel, “Vad betyder en ljudtekniker göra när mastering musik?”, Ni vet redan vad som är inblandade i den professionella mastering-processen. För att åter-cap vad som artikeln sa till alla som inte har läst det, tillägger ljudmasteringen polish till dina låtar och gör dem ljudmässigt sammanhållen. Många album spelas in och sedan kastas på en skiva, sans mastering. Även detta fungerar bra, inte på något sätt jag rekommenderar det. Det finns några anledningar till varför jag skulle inte rekommendera att göra detta.

Ett. Mastering ger en professionell, kommersiell ljud till dina låtar eller album.
Alla dina favorit-album och band du hör på radion har fått sina ljud behärskas av en professionell mastering ingenjör innan det skickades till CD fabrik. Detta säkerställer att du hör alla CD-inspelningar bastoner, mid-range, och toppar skarpt.
2. Audio mastering gör en annan uppsättning av öron att utvärdera ljudet.
Med en annan skicklig ljudtekniker lyssnar på dig inspelningen är alltid ett plus. De kan ge ett nytt perspektiv och idéer till ditt album produktion. Din inspelning och mixning ingenjörer tillbringade många timmar att lyssna på din musik, någon som inte var närvarande och har en skicklig öra kan peka ut och hjälpa till bättre kvalitet på det färdiga projektet.

Audio mastering är ett viktigt steg i inspelningen och CD tillverkningsprocessen. Denna artikel bör hjälpa dig att förstå varför professionell mastering är ett steg du bör inte lämna ut din nästa inspelning projektet. Alla kommersiellt utgivna cd-skivor använder processen cd mastering, och du bör göra detsamma.