dobro tonarterna – tuning en dobro för maximal musikalisk djup

Den resonator gitarr, eller Dobro, liksom den elektriska gitarren, är resultatet av tidiga pionjärer gitarr letar efter något sätt att göra sina instrument överrösta de andra instrumenten i ett band. Av metall resonatorer inte fånga den som förstärkning men resonator gitarr var omringad av spelare slide gitarr för sin uttrycksfulla ljud.

De grundläggande fördelarna med att använda alternativa stämningar för Dobro leker är tillgången på öppna anteckningar strängad bas att följa dina melodier och olika kombinationer av ackord du kan utnyttja. Standard tuning är bra för Dobro – du kan fortfarande göra mycket med enda ton låtar – men varför inte se det som ett nytt instrument med nya möjligheter? Du kan bestämma vilken tuning att använda baserat på tonart du spelar.

Bluegrass Dobro spelare ganska ofta använder GBDGBD – Öppet G tuning. Det finns en viss fördel för gitarrister nya till Dobro att använda denna inställning på att den andra, tredje och fjärde strängarna är stämda på samma sätt som i standard tuning. Detta gör det lite lättare att bli bekväm med den nya layouten på greppbrädan.

Du kan inte få mollackord med öppna G, men du kan hitta två toner i moll triad. Den andra och tredje strängar spelade öppet är två tredjedelar av din e-moll ackord – G och B. Om du spelar de öppna andra och tredje strängar med fjärde strängen preskriberas vid andra bandet, kommer du få ljudet av hela e-moll ackord.

Du kan också ställa in Dobro till DGDGB D. Detta öppnar upp olika anteckningar tillgängliga för dig i det lägre intervallet och gynnas av Bluegrass gitarrister. Glöm inte att du kan använda andra öppna stämningar som Open E och Open D. Om du vill spela blues melodi din Dobro till DBGGBD – gypsy tuning.

Hawaiian Slack Key är en liten uppskattad gitarr stil som också använder alternativa och öppna stämningar. Bland de Slack Key stämningar är DADF # AC #, CGEGAE, Open C – CGCEGC och Open F – CFCFA C. Nyckeln till Dobro spelar är ljudet och hur du kan ta med den ut på ditt eget sätt med hjälp av dessa ovanliga stämningar.

Jag bör nämna att du kan använda capo på Dobro, precis på samma sätt som på vanlig gitarr. Du bör ha några problem att anpassa sig till den touch av Dobro. Om du funderar på att köpa en resonator gitarr med en pickup, bara tänka på att du kan ha vissa problem med återkoppling.