hur man spelar klassisk gitarr

Om du, liksom många människor, är fascinerad av klassisk gitarr och undrar över hur man spelar det, kan du njuta av denna lilla exposé. Jag kommer att prata om hur den klassiska gitarren skiljer sig från andra akustiska gitarrer och, naturligtvis, de tekniker som används för att spela klassisk gitarr musik.

Om du tittar på en klassisk gitarr första skillnaden du kommer att märka är hur halsen ansluter kroppen. Elgitarrer och stål strängad gitarr akustiska har ofta en utskuren hals att låta gitarrist att gräma anteckningar på den övre delen av skalan. Denna typ av halsen är faktiskt en modern innovation. Även om klassiska gitarrister har alltid utnyttjat de översta anteckningar på gitarrens greppbräda, klassiska gitarrer fastnat med den ursprungliga gitarr formen.

En annan skillnad mellan den klassisk gitarr och andra typer av gitarrer är bredden av halsen. På stål-strängad akustisk gitarr halsen är något smalare än den ursprungliga designen behålls av klassisk gitarr. Om du försöker spela upp en klassisk gitarr för första gången kommer du förmodligen hitta denna skillnad lite svårt att vänja sig.

Den klassisk gitarr använder nylon strängar exklusivt. De har en mycket varm, fyllig ljud. Naturligtvis är det diskutabelt att nylontråd ljudet är det bästa för klassisk musik (titta bara på framgång på YouTube av kid spelar Pachabel Kanon på elgitarr) men användningen av nylon strängar beror dels på tradition och dels till Att stål strängar finns många hårdare på gitarr spelarens naglarna.

Nu till hur man spelar klassisk gitarr. Den grundläggande sak att förstå är att plektrum och fingerpicks inte används av klassiska gitarrister. Ljudet som produceras är en produkt av gitarren spelarens fingertoppar eller naglar plockning eller slående nylon strängar. Det är gitarrist val om att använda spik eller bara köttet av fingertopparna. Många människor tycker att det är svårare att spela gitarr utan naglar, men spelare som bara använder sina fingertoppar säger att det är inte svårare att lära sig att spela på det sättet. Om du har höger hand nära bron av gitarr du kommer att producera en skarp, torr ton. Om du plocka strängarna med högerhanden närmare halsen får du en varm, fyllig ljud.

Den plockning av klassisk gitarr strängar kan göras på två sätt. Den “vila” stroke är där tummen eller fingrarna plockar strängen och kommer att vila på nästa strängen. Den “fria” stroke är där tummen och fingrarna attackera strängen på ett sådant sätt att man undviker de intilliggande strängar. Om du behöver veta mer om skillnaden mellan dessa två tekniker en sökning på internet ger dig filmer och bilder som illustrerar de två slag. När du försöker använda dessa tekniker kommer du att märka den markanta skillnaden i ljud. En annan teknik som används i klassisk gitarrspel är tremolo teknik där den högra tumme spelar en baston följt av index, mitten och ring fingrar leker melodinoter i snabb följd. En berömd pjäs utnyttjar tremolo är Recuerdos de la Alhambra av Francisco Tárrega. Äntligen en ganska knepig teknik används för att spela solon med ljudet av övertoner. Detta innefattar rätt finger handen index dämpning strängen medan de plockar ringfingret.

När du spelar ackord genom att skrapa den högra fingrar eller tumme över strängarna kallas en rasgueado. Du kan klinka ackord med tummen med en nedåtslaget, pekfingret med upp eller ner stroke eller, mindre vanligt, genom att använda flamenco rasgueado vilket innebär lillfingret, ringfingret, långfingret, pekfingret och tummen efter varandra i en nedåtslaget över strängarna.

Jag inser att du kommer att behöva göra ytterligare forskning för att se vad dessa gitarr tekniker ser ut och låter som, men om du är intresserad av att spela klassisk gitarr eller använda klassiska tekniker för att spela modern musik, noter och tabs för klassisk gitarr är lätt tillgängliga på Internet.