musik för vår hjälte Obama

Barack Obama är välsignad med en fantastisk intellekt, en karismatisk ande och tillräckliga medel och kör att finslipa sina färdigheter till den högsta nivån. Därför var det viktigt att jag komponerar musik för vår hjälte, Obama! En melodi som kom inifrån min ande och hjärta inspirerat mig att uttrycka min uppfattning att han var igenom låten “Ode till Obama”.

Obama knackade en längtan efter förändring med rasistiskt neutralt språk som korsat misstro och hjälpte ena landet att välja sin första svarta president. Naturligtvis var detta en chockerande fenomen till hela nationen. De flesta afrikanska amerikaner var mer än stolta ögonblicket Barack Obama valdes den första svarta president i Amerikas förenta stater. De såg att det “omöjliga drömmen” hade blivit, äntligen, en verklighet.

Hans val till kontoret har ingjutit en känsla av stolthet och självkänsla för alla folk över hela världen, oavsett ras. Många hoppas på förändring för att göra en bättre värld, om det är att stoppa kriget, för att vara mer miljövänliga, eller att älska vår nästa som vi älskar oss själva … för att lära sig att älska varandra – oavsett färgen på hud. Svart eller vit, behöver denna värld människor med mindre bagage i deras hjärtan, som president Barack Obama.

Historiskt sett har svarta lämnat sina hem och reste någonstans på en mörk fartyg, utan att veta vart de skulle och beslutar vid något tillfälle, oavsett var de var på väg, att de skulle överleva! Och överlever de gjorde. En mycket stor del av överlevnaden för svarta var musiken i deras själar. Från den gamla “negro spirituals” till dagens hip hop kulturen.

Amerikansk musik är ett samlingsnamn som ges till ett utbud av musik och musikaliska genrer framväxande från eller påverkas av den kultur av afroamerikaner som länge utgjort en stor etnisk minoritet av befolkningen i USA.

Afroamerikanska genrerna har varit mycket inflytelserik inom socioekonomiska grupperingar såväl som internationellt. Deras musik var ofta förenklas för europeiska amerikanska publiken, som inte skulle ha så lätt accepterade svarta artister, vilket leder till genrer som swing musik som är en pop-baserad utväxt av jazz. Afroamerikanska musiker, sångare och kompositörer har bidragit ofantligt mycket till vår nations historia.

Musikaliskt, de gamla afrikanska folksånger och rytmer trumma utvecklades till blues och urban jazz som av 1950-talet gjorde svarta Amerika musik känd runt om i världen. Black Gospel texter har skrivits i hundratals år.

Jazzmusik var inte helt vanliga vid tiden 50-talet rullade runt, men det förblev inflytelserik som den rullade in i vad som kan vara den största kreativa period. Soul och R & B blev ett stort inflytande på surf, samt listettor grupper Girl Like The Angels och The Shangri-Las. Gospel har varit en del av det svarta samhället eftersom slaveri och fortsätter att vara en inspirationskälla för många, även i dag.