skapa stämning med ljudeffekter och musik

Ljuden du använder i dina presentationer ska vara “osynlig”. De bör komplettera de visuella element utan att ta ifrån dem. Din publik bör inte vara alltför medvetna om ljuden, men de bör känna deras effekter.

På grund av filmer som “Hajen”, har den moderna publiken blir medvetna om musik som försöker “Musse Pigg” sin väg genom filmen – med andra ord – försöker vara relevanta för de åtgärder av tecken. Den moderna publiken är mer kräsna, och en mer subtil strategi behövs.

Men det hindrar inte många ljudeffekter klichéer som fortfarande har en plats i dagens produktion. Vad påverkade någon känslomässigt på 50-talet, sannolikt fortfarande har samma effekt idag. Det är bara den stilen, men det har förändrats.

ljud för rädsla
Rädsla kan skapas på två sätt. Djupa och olycksbådande ljud eller toner är självklara val. Även dessa ljud bygga spänning, skapar de också atmosfär. Överraskande kan högre pitched sounds också användas för att uttrycka fruktan och spänning. Kanske beror detta på att de är förknippade med skrik och tjut av skräck. Bestäm vilken typ av ljud som är bäst för dina ändamål.

ljud för intriger
Skapa intriger med “ställa frågor” med konstiga twanging av höga strängar, det plinking av ett barns piano, eller surrande en synthesizer. Världarnas krig är kanske det bästa exemplet på att använda konstiga ljud att fascinera och fånga publikens fantasi.

ljud för spänning
Ett av de bästa sätten att skapa spänning är bara att höja volymen eller tempo omgivande ljud. Det är fantastiskt hur irriterande omgivningsljud kan vara, och detta kan användas till din fördel. Du kan verkligen galler på publiken, subtilt bygga spänning i dem med irriterande rymdskepp piper eller insekter djungeln.

temamusik
Ta atmosfär till enskilda tecken genom att ge dem ett eget tema musik. Naturligtvis säkerställa att den passar deras stil!

ljud för hjältemod
Efter alla dessa år, horn och mässing ger fortfarande crescendo av ljud för att representera hjältemod. Inte bara medföljande ljud för hjältar, men hjältedåd ofta representerade med en kraftfull orkester också.

ljud för humor
Naturligtvis använder ljud för humor innebär inte behöva oroa sig alltför mycket om att göra ljud “osynliga”. I själva verket, vilket gör ljudet alltför uppenbart kan ge lite humor i sig. Använda tekniker såsom timing, överdrift, och förvåning.

Besök 1soundfx att hämta ljudeffekter bibliotek gratis.