soundcheck underhållning väljer musicdish för artistutveckling

Artist utveckling och marknadsföring företaget MusicDish LLC har valts av kanadensiska underhållning etikett Soundcheck Records för att stödja utvecklingen av 7-Time JUNO Nominerad Lorraine Reid och hennes nya album “lärdomar.” Albumet representerar betydande självrannsakan på den del av den kraftfulla sångare i Temperance genom att etablera en mer mogen ljud och speglar de olika utmaningar och förändringar Lorraine har uthärdat att göra denna post verklighet.

MusicDish kommer att rulla ut en komplett online-marknadsföring kampanj för att stödja albumet och singeln “Hur håller jag honom,” samtidigt utveckla varumärkesidentitet och kreatörer som speglar Lorraine nya musikaliska inriktning och tillväxt. Den multi-fronter kampanj kommer att samordna arbetet på en mängd olika plattformar, från MP3-bloggar och stationer webbradio till sociala nätverk och genre-specifika samhällen, kombinerat med syndikerade marknadsföring och street Teaming.

Lorraine Reid är kanske mest känd som före detta kraftstation sångare i Temprance. Temperance klarade sig mycket bra i både dans-och vanliga, och kan nu skryta med fler Juno nomineringar än någon annan dansgrupp hittills.

Som sångare i Temperance, tjänade Lorraine 7 Juno Award nomineringar. Deras första album, Dygder Life, släpptes 1995, uppnådde dessa otroliga bedrifter och mycket mer. År 1996, släppte den kanadensiska Euro dansgruppen en cover av låten, “Forever Young”, som nådde nummer 8 på den kanadensiska Dance Chart. Singeln, “Forever Young”, släpptes också i USA under sommaren 1997, och genast vunnit hjärtan många nya fans och kritiker söder om gränsen. Deras debutalbum presenterade 6 rad nationella topp tio singlar kartlägga dans, och 4 MuchMusic Video nominerats, vilket resulterade i en 1994 MuchMusic Video Award. Tillsammans med en funktion i Billboard Magazine i juni 1998 sin import uppföljning singel, “Lost In Love,” skapade enorma förväntan för sitt andra uppföljande skivsläppet titeln Om Yu vet inte.

Inspelning för majoriteten av 1999 gav Temperance stärkta andra album med titeln, om du inte vet. Denna nya album fått beundran från nya fans, samtidigt som en lojal befintlig fan base som var glada att växa med Lorraine. Redan före utgivningen av albumet titelspåret, “Om du inte vet,” Temperance hade redan rönt uppmärksamhet för sin första singel, “Hands of Time”, som det vann en SOCAN Award för klättring till # 1 på RPM: s Dance Chart . Dess framgång fortsatte och det spruckna Top 40 Radio Charts. Videon till Hands of Time fick nomineringar till både en Juno Award och en MuchMusic Video Award 2001.

Under hösten 2005 drabbades Lorraine en lång och omfattande dust med heshet, inklusive halsont, vilket i slutändan blev fullständig laryngit. Hon fick diagnosen vokala knutor och rekommenderades att genomgå proceduren för att få dem bort. Den resulterande knöl kirurgi innebar att lära sig att omskola sina muskler för användning, kompensera för viss förlust i intervallet, liksom användning av en förstärkare när man talar offentligt.

Det är med stor förväntan därför att Lorraine nya album, erfarenheter är planerat att släppas under våren. Lyssnare är säker på att få höra en mer själfull och etablerade Lorraine, som hon ger ett fönster in i hennes hjärta genom att dela med sig av sina erfarenheter som har gjort henne den begåvade sångaren hon är idag.

MusicDish Network är konstnären utvecklingsavdelning av MusicDish LLC, en ledande musiktidning förlag och marknadsföring företaget. Lanserades 2001 som en marknadsföring tjänst för oberoende artister, har MusicDish nätverk vuxit till en komplett artist utvecklingsprogram, utnyttja varumärkesutveckling, mättad och relationsmarknadsföring, digital distribution, händelse planering och industrin uppsökande för att stödja nya artister och band karriärer.