är en ipod rätt för dig

Ska jag få en iPod? Många människor frågar om de ska få en bärbar musikspelare, och om så är fallet, de vill veta vilket som de bör få. Tja, om det är du, så har du ett par alternativ.

Först av allt, är Apple iPod den mest populära digitala musikspelare på marknaden. Det har en hel del bra funktioner, låter bra och är en robust (varaktigt) utrustning.

Med det sagt, det finns andra digitala musikspelare från stora namn som Sony, Samsung, och Roxio som är lika bra! En av de stora skillnaderna mellan de flesta digitala musikspelare är att Apple iPod är i själva verket inte en mp3-spelare. Folk kallar det ofta att, i brist på en bättre term, men detta är en felaktig benämning.

En mp3-spelare är en bärbar digital musikspelare (som de ovan nämnda erbjudanden från Sony, Samsung, Roxio och andra) som spelar mp3-musikfiler, som de du kan köpa på nätbutiker som eMusic, Amazon och andra. IPod å andra sidan inte spela upp mp3-filer. Det kommer bara att spela Apple-formatet, MP4 (eller M4P) filer.

Vad betyder det för dig, från en praktisk mening? Det betyder att all musik du köper det är inte från iTunes kommer inte att vara så lätt laddningsbar i din iPod. Det måste konverteras till Apple-format (M4P) innan den kommer att spela på iPod. Det innebär också att du inte kan spela upp filer köpta från iTunes på en mp3-spelare utan att konvertera dem först.

Låter det förvirrande? Tja, kan det vara, men det finns två sätt att förenkla situationen. Man är här: köpa en iPod (eller iPhone) och bara köpa musik från iTunes Music Store. Det andra alternativet är här: köpa en mp3-spelare från en icke-Apple-märket, och bara köpa musik från i princip överallt, men iTunes.

De är dina två bästa alternativen, om du inte vill ha att göra med att konvertera filer (som, låt oss inse det – vem gör det).

Ditt beslut bör baseras på ett par faktorer, en av dem är om du är en Mac-användare redan. (Om du använder en dator, kan du fortfarande använda iTunes och iPod, men! Det är bara lite mer naturligt på en Mac-dator!) En annan faktor är om du redan har en mp3-samling. Om du gör, ska du skygga iTunes och iPod så att du inte behöver konvertera dina filer!