Bass Guitar Players som förändrade världen

Vissa människor tror att om man vill förändra världen du inte bli en basist, men gå in på något mer utmanande och stimulerande som La Poste. Men är denna myt beskriva hur basister egentligen är? Låt oss ta ett steg tillbaka från vårt vanliga sätt att se spelarna basgitarr så behövs men tråkig gruppens medlemmar. Gilla revisorer. Visst vi erkänner de böter deras bidrag till sitt band genom att förse basgångar och betala för ölen, men gör de verkligen gör något verkligt kreativ? Denna korta lista med några framstående män (och kvinna) för bas gör att du kan se att denna till synes själv utplåna medlem i en musikalisk grupp kan vara den kreativa kraftpaket.

Låt oss börja med läder mantelskyddade men overpoweringly feminina Suzi Quatro. En sångare och basist som hade ett gäng träffar i Australien och Europa i början av sjuttiotalet, berodde hennes popularitet i USA från sin roll som Läder Tuscadero i Happy Days.

John Entwistle börjat använda sig av den elbas som ett instrument för solister. Hans aggressiva inställning till basgitarr influerat många andra basister.

Flea The Red Hot Chili Peppers imponerade en hel del musiker med hans popping och slapping teknik som ursprungligen uppfanns av Larry Graham av Sly And The Family Stone. Flea innovativa användning av effektpedaler har också påverkat många basister.

Jack Bruce skrev de flesta av supergruppen Cream hitlåtar. Bland hans övriga prestationer kämpar ständigt med Cream trummis, Ginger Baker och efterlevande en levertransplantation.

Greg Lake är en annan artist i början av sjuttiotalet som spelade med ett antal innovatörer från glamrock eran. Sjön är mest känd för sin sång, bas och gitarr arbeta med Emerson, Lake and Palmer.

Rob Bailey är en basist som spelar högt och aggressivt. Hans basspel är en viktig del i musik av AC / DC.

Benny Rietveld, en nederländsk musiker som gick på college på Hawaii, är beundrad för hans musikaliska och individualistiska spelstil. Han arbetade med Barney Kessell, Sheila E, Huey Lewis och Miles Davis. Han har också gjort ett album med Carlos Santana. Snacka om diverse.

Paul McCartney spelade bas med The Beatles. Många basister säga att han är ganska bra, men han förändrade världen med sin romantiska låttexter.

Anses av många vara kungen av basister, sysselsätter Stanley Clarke en variant av pop och smetar teknik för att producera några verkligt innovativa musik basgitarr. Hans 1976 album, School Days, är hyllad av många kritiker som en av de största bas album någonsin.

En äkta bas gitarr spelare, Billy Sheehan har vunnit Guitar Player Magazine “Best Rock Bass Player” läsarnas enkät fem gånger. Varför en “bas gitarr spelare”? Eftersom Billy spelar bas som om han lekte bly.

Så om du inte är bekant med spelarna basgitarr Jag hoppas att denna artikel har brynas din aptit. Varför inte spendera din nästa regnig söndag tittar en del av sitt arbete på YouTube?