betala för din musik

Problemet med hur man får lyssnarna att betala för sin musik i stället för att ladda ner den (om än olagligt) gratis är en gåta som har stått inför musikbranschen eftersom Internet gett upphov till sajter som Limewire och Napster i slutet av 90-talet. För många människor är lockelsen av gratis musik för stark, men detta frihjul genom musik lyssnare har förmågan att göra irreparabla skador på musikindustrin och musiker, grupper och artister som gör musiken.

Det är enkla matematik att om en musiker inte kan tjäna pengar på sin produkt, kommer de inte att ge inspelningen och produktionen av deras musik. Om du har en real appreciering av musikindustrin, så här är några skäl till varför det lönar sig att betala för din musik.

– Fortsatt skapande av musik. Du kan älska en artist vars musik du har eller nedladdas illegalt. Men eftersom du inte har betalat för det, kan det vara svårt för en konstnär att axla kostnaderna för att producera mer musik. Alternativt, om en avlyssnare betalar för musiken, kommer konstnären / konstnärerna mer benägna att ha råd med kostnaden för att skapa, spela in och producera deras nya album. Genom att köpa en konstnärs arbete, du hjälper dem att behålla sin karriär.

– Kvaliteten på ljud. Ofta när en låt laddas ner eller delas över internet, försämras ljudkvaliteten. Som lyssnare får du ett dovt, förvrängd version av musiken. Om musiken är köpt, det låter som det är tänkt att låta och är av en kvalitet som motsvarar det arbete som lagts ned på att producera den.

– Förhöjd ljudupplevelse. Om du betalar för den musik som du köper, är det troligt att du kommer att ge dig själv mer tid att njuta av och njuta av den musik som du har köpt. När en person som laddar ner en låt eller ett album för gratis, det finns en känsla av avstånd mellan lyssnaren och musikern. När låtar eller nya album frisättning köps – antingen på nätet eller i CD-formen – lyssnaren blir större glädje av att lyssna på musik som deras pengar har köpt och är mer benägna att uppskatta och njuta av musiken.

Oavsett om du köper bästsäljande album eller CD av en unik indie band du har följt, betala för den musik du köper har en inverkan på de båda liven av musikerna och musiken de kan producera.

Om du är en musik-älskare, så visa din uppskattning genom att betala för vad du lyssnar på.