den sanna definitionen av makt ackord

Det finns en anledning till varför lära sig spela gitarr har en sådan massa överklagande. Där är det, brände i din hjärna, bilden av din favorit artist står på scen slår en pose, med en snygg elgitarr hängande lågt, och skriker ut en prat verklighetsfrämmande, men ändå perfekt synkroniserat riff. Det är tillräckligt för att göra de små håren på armen stå på uppmärksamhet, och frossa att köra längs ryggraden.

Ja, lära sig spela gitarr har en euforisk massa överklagande. Det kommer en punkt under gitarrlektioner där läroplanen landar på power ackord. Uppenbarligen är detta efter några av de mer grundläggande saker, som att läsa grundläggande notation, spela enkla ackordföljder och melodier, lära sig att trimma och hantera gitarren korrekt etc. Vanligtvis är detta den punkt där den studerande är peppad upp! Saker blir kul nu! Däremot kan man fråga sig, vad är den sanna definitionen av ett power ackord, och vad är dess tillämpning?

Effekt ackord helt enkelt förkortade versioner av barréackord. De är grundtonen plus 5: e del av det perspektivet ackord. De kallas också 5ths, eller rot 5 ackord. Som ett exempel skulle en F-dur Barre ackord består av spärra alla toner på första bandet med pekfingret, och göra ett E-durackord med din andra, tredje och fjärde fingrar på den andra och tredje band. Tonerna av denna Barre ackord är FCFAC F. F anteckning på 6: e strängen är roten. Den C-note är den femte tonen i ackordet, som så råkar på tredje bandet, 5th strängen. Nästa Grundtonen upp i tonhöjd är F anteckning på 4: e strängen tredje bandet. Så om du bara spela dessa tre anteckningar tillsammans, har du F5 ackord, eller F power ackord. Detta skulle åstadkommas genom att placera pekfingret på 6: e strängen första bandet. Placera sedan din tredje fingret på tredje bandet, 5th strängen. Sist av allt, placera lillfingret på tredje bandet, 4th sträng. Spela alla tre strängar tillsammans och där har du det. Vad bör noteras är detta “form” du gör för att skapa denna makt ackord är rörlig, precis som sin motsvarighet Barre ackord. Du kan dra den upp och ner på halsen och skapa olika power ackord bara genom att hålla formen tillsammans. Oavsett not du är deprimerande med pekfingret, vilket också är den första av de tre toner du spelar, det är roten, och namnet på power ackord du skapar.

Effekt ackord används i stor utsträckning i modern pop, rock och metal. De är många gånger används i samband med full standard och barre ackord. Slutresultatet är gitarristen kan styra dynamiken i en låt med hjälp av power ackord där det måste finnas mer betoning, och kompletta ackord för att lägga till färg och konsistens.