förbereder sig för att öva att spela piano

När du börjar att frukta piano praktiken är allt du behöver en attitydförändring.

piano praxis tips för att få dig i rätt sinnesstämning

Det är inte ett jobb eller knepig att öva piano. Det är inte ens något man måste göra. Du började spela eftersom du njuta av musik, och du vill spela. Du vill ha musik att strömma genom dina fingertoppar. Praxis bör uppfylla denna önskan, inte kväva den.

Innan du någonsin sitta vid pianot igen, bör du tänka på detta. Hur skulle du känna dig om praktiken om du kunde spela en pjäs, början till slut, den första gången du någonsin såg det? Tänk om du fick höra att du hade talang för att bli en professionell, och du bara behövs för att utveckla det? Det skulle vara mycket enklare att vara motiverad, skulle inte det?

Sanningen är att det är möjligt för dig att nå den här nivån. Du behöver bara sluta tänka att du måste vara perfekt varje gång. Du kommer inte behärska piano natten. Lyssna inte på andra som kritiserar ditt spelande. De bryr sig inte så mycket som du gör.

Att lära sig spela piano är så enkelt som att spela en ton efter den andra, och sedan gå därifrån. En resa på tusen miles börjar med ett enda steg. Det finns absolut inget sätt att lära sig utan att göra misstag.

Pianot är en känsla instrument. Tangenterna är som huden, och du kan antingen behaga dem eller skada dem. Stroke tangenterna och tillsammans kommer ni fram en melodisk ton. Poke dem, och ljudet är hård.

Learning pianot är ett partnerskap. Du ska inte tänka på dig själv som spelar “på” piano, snarare anser att instrumentet är en del av dig, en förlängning av fingrarna. Tänk på detta i form av en amputerad. Han eller hon är försedd med en protes, och lärs ut för att använda lem som om det vore verkligt. Med tiden blir det mer naturligt, tills den artificiella lemmen är i själva verket en förlängning av kroppen.

Varje framgångsrik musiker syftar till att göra instrumentet del av dem. Pianot är bara ett verktyg, men musiken kommer från dig och de starka känslor som du har för det.

När du öva piano, bör ditt mål vara att inte återge ett stycke. Istället bör anges att experimentera, att ta reda på det bästa sättet att få en bit till liv för dig. Det finns människor som tror att det finns bara ett sätt att spela ett stycke korrekt, men en bit är endast korrekt om det är vettigt för dig. I själva verket finns det inte två artister som kan eller väljer att spela samma pjäs på samma sätt. Ett tecken på en bra musiker är den känsla som de ger till sin musik.

Så, hur du kommer till denna punkt? Öva.

Du bör börja med att sitta tyst, höra musiken i ditt huvud. Känn rörelse som tonerna skapar. När du blir instrumentet, kommer du att känna pulsen justeras i takt med sången. När du känner musiken fyller dig, vet du att den är redo att bli fri.

Lyft händerna till tangentbordet. Väcka till liv den musik som rör dig är varför du började spela i första hand, så du är nu redo att spela. Du har nu ändrat piano praxis från en knepig till en attraktion.