fördelarna med dans

De flesta människor vet att dans är en rolig och trevlig aktivitet. Vi dansar när vi är glada eller när vi lyssnar på musik, när vi firar ett tillfälle eller koppla av på ett diskotek eller pub. Men inte många människor har känt om hälsoeffekterna av dans. Några av fördelarna med dans är: det förbättrar matsmältningen, minskar stress, hjälper till viktminskning, ökar energi, ökar bentätheten, förbättrar muskeltonus och hjälper till att utveckla för den allmänna hälsan. Det minskar också risken för Alzheimers sjukdom och demens som är allmänt närvarande i ålderdomen folket. Flera studier har visat att dans minskar alla chanser att sjukdomar relaterade till hjärtat, högt blodtryck, cancer i tjocktarmen, diabetes, etc. Dessutom, dansa också hjälpa dig att behålla din vikt och ser mycket yngre ut. Heden fördelar erhålls från olika dansstilar. Varje dansstilar har sina egna egenskaper och fördelar hälsa och beror också på hur du övar, graden av dansform och varaktighet praktiken. Oavsett vilken åldersgrupp man tillhör, det finns enkla åtgärder avsedda för nybörjare och amatörer, som inleder lära dans för första gången.

Liksom magdans utförs medan fester eller festivaler. Magdans förebygger problem i lägre och minskar stress och hjälper till att upprätthålla rätt och korrekt hållning och gör buken fastare. Precis som att bollen rummet dansar kraftigt fördelar i ökad uthållighet ökar flexibiliteten och förbättrar cirkulationssystemet. Den vackra klänning kommer bara lägger till skönhet i dansen. Även Salsa har olika hälsofördelar som hjälper i viktminskning och släppa toxiner genom svettning.

Swing dans, var mycket populär i mellan tjugo och fyrtio, är det en mycket snabb takt dans som behöver massor av energi och hjälper till att bygga uthållighet. Andra former av dans är kinesiska, jazz, flamenco som kombinerar både klassiska och moderna steg, balett som hjälper till att bygga balans och uthållighet. Någon form av dans har beprövade metoder för att hålla din hälsa i schack, diabetes, vikt kontroll, och kolesterol på önskade nivåer och blodtryck underhålls väl. Mängden kalorier förbränns i en dans session beror på längd och typ av dans. Om 235 gör swing dans, Magdans och salsa dance bränna mer än 400 kalorier varje timme och 265 kalorier försvinner medan du gör dans boll rum. Dancing lägger också en ny glädje till ditt liv släppa stress och gör dig lycklig. Instruktörerna ska guida dig genom och med i ett par dagar skall du helt bosätta sig i den nya miljön. Bortsett från att delta i dans klass eller gym, kan du köpa CD-eller DVD-av din favorit dans och praktisera det i bekvämligheten av ditt hem på din fritid.