hand position för piano

Att hålla ordentlig handen positionering när man spelar piano är mycket viktigt. Här är några användbara tips om hur att upprätthålla denna grundläggande teknik.

När du först sätter händerna på piano, är dina händer förmodligen lutar mot dina pinky fingrarna. Det är en nedåtgående lutning går från tummen sidan av händerna på pinky sidan av dina händer. Denna position är fel. För att rätta till denna position, rotera handlederna så att de blir platta plattformar. Föreställ dig att en droppe vatten placeras på baksidan av dina händer och handleder. Målet är att hålla den droppe vatten från att falla av. Detta är den hand position som gör att du kan flytta fingrarna snabbt och enkelt över pianot.

När dina händer är i rätt läge, ta en titt på ditt finger placering. Är fingrarna raka eller är de böjda? Du vill behålla en mjuk, naturlig kurva i fingrarna hela tiden. Även om ett finger inte spelar en ton, du vill behålla denna position. När fingrarna spelar anteckningar trycker pianotangent med fingertoppen, INTE fingrarnas. Kom ihåg att hålla fingrarna försiktigt böjd genom hela slaglängden så hands är att trycka på knapparna.

När båda fingrarna och händerna är i rätt läge, kommer du att kunna göra följande: flytta händerna snabbare upp och ner på pianot, spela jämnare klingande skalor och låtar, och förhindra smärta eller skada på dina händer eller fingrar . Denna teknik kommer att ta lite tid att vänja sig vid första och kan även göra dina händer och fingrar lite öm, men hålla på det och praktisera denna position varje dag och innan du vet det, kommer det komma naturligt och bekvämt.