hur man väljer en akustisk gitarr för dig

När jag tog beslutet, ett par år tillbaka, för att lära sig spela gitarr, var jag inför att behöva göra ett viktigt val – och från alltför många som höll på att presenteras för mig. Jag hade velat en akustisk gitarr, men det fanns många typer och märken och tillverkare på marknaden som, som en nybörjare, jag hade problem med att landa på en som jag kände skulle vara rätt för mig. Så jag skurade Internet, läsa massor av recensioner, tittat på olika gitarr återförsäljare webbplatser, insamlade online kuponger (jag var på en stram budget), och – i processen – upptäckte viktiga tips och råd om shopping för akustiska gitarrer. Jag skulle vilja dela några av dem med dig.

Strängar, stråkar, strängar. Jag kan inte betona detta tillräckligt. Om du bryr dig om ljudet av din knäppa och plockning och plocka, sedan granska mycket noga strängarna på den akustiska gitarren som du tittar på. Nylon är bäst för mjuka låtar, såsom pop, folkmusik, latin och klassisk musik, det är också mer skonsam på fingrarna. Å andra sidan, är en stålsträngad gitarr din bästa insats om du är mer benägna att spela rock och sånger land. Som en enskild spelare, gör en touch test av gitarren innan man beslutar om ditt köp. Strum den och lyssna noga, eftersom strängarna är en så viktig aspekt av hur en gitarr passar din egen intuitiva känsla, tonal preferenser, och, naturligtvis, fingertopparna.

Trä, trä, trä. Och jag talar inte om design här. Gitarrer kommer i olika trämaterial, mönster, gravyrer, bindningar och prydnader, men om de inte klipptes ordentligt eller torkas innan den formas till gitarr form då du kan bara förvänta sig att producera dålig ljudkvalitet. Hitta en tillverkare eller återförsäljare som erfarna gitarrister förtroende. När det gäller träslag, är en solid gran topp tåligare än en plywood eller tvådelad ett. Gitarrer med mahogny ryggen och sidorna, under tiden, ge en ljusare ton än gör gitarrer gjorda av rosenträ ryggar och sidor. Försök att förstå skillnaderna så gott du kan, eftersom – medan strängar kan ersättas – trä på akustisk gitarr kan inte.

Tänk bridge och handling. Gitarren bron är där ljudvibrationerna kommer ifrån, och det stöder överföringen av dessa vibrationer till kammaren. Det är det sätt på vilka strängar vibrera fritt och effektivt till en större yta. Granska bron noga och se vilka bekvämligheter (och begränsningar) den presenterar på din logistiska och tekniska problem, såsom sträng surr, kompatibilitet med pickups, etc. Action, under tiden, är utrymmet mellan strängarna på gitarren och dess nacke. Om du är bara i början att lära sig spela instrumentet, då ska du välja en gitarr som har relativt låga insatser. På så sätt kommer dina fingrar inte distraheras av ansträngningen av att behöva ta fram strängarna.

Handla i person, men köp på nätet. Efter att få en känsla av gitarren, kolla in de webbplatser som säljer den specifika modell som du är undersysselsatta. Du kommer att bli förvånad över att finna att de bästa och mest prisvärda erbjudanden online. Guitar Center, Guitar Trader, och InstrumentPro.com erbjuder även användare guider och kuponger på nätet för sina kunder.