Itunes och Zune Marketplace jämförelser

Om du vet lite om digital musik, då vet du förmodligen vad skillnaderna är mellan de stora tjänster för nedladdning av musik för närvarande tillgängliga. Om du är ute efter att köpa din första digitala musikspelare, då är det en smart idé att bekanta sig med de populära tjänsterna. Men vilken som är bäst för dig? Vi ska väga fördelar och nackdelar med varje tjänst, som förhoppningsvis kommer att ge dig en god uppfattning om vilka tjänster som är rätt för dig.

Den iPod har spelat en stor roll i att göra iTunes så väl kända idag. Andra digitala musikspelare är kompatibla med iTunes och kan spela upp nedladdade filer från tjänsten, men ingen fungerar bättre än iPod. Om du är en av de många som bestämde sig för att plocka upp en iPod, då är du säker på att få den största tillfredsställelse från iTunes-plattformen. I min mening är den bästa delen om iTunes inte det stora utbudet av låtar tillgängliga för nedladdning, men videon del av iTunes. Du får ladda ner tv-program och titta på dem när det passar dig.

Den plats där Zune-användare går att ladda sin digitala musik kallas Zune Marketplace. När det gäller priset, erbjuder Zune Marketplace ungefär samma priser jämfört med iTunes. Om du är bekant med iTunes och förväntar Zune Marketplace att ha lika många låtar tillgängliga för nedladdning, kan du bli besviken med Zune först. När det kommer till olika låtar tillgängliga för nedladdning, tar iTunes kakan. Framtiden kan ändra detta, men eftersom Microsoft lägger till fler låtar för nedladdning hela tiden. Förhoppningsvis kommer de att lägga till video snart också, eftersom iTunes erbjuder detta idag medan Zune inte.

Vilken tjänst är bäst? Enligt min mening har iTunes funnits mycket längre och har ett starkare fotfäste på den digitala musikmarknaden. Främst eftersom de erbjuder mer musik, plus fördelar som video att Zune inte erbjuder ännu. Tid kan ändra dessa saker, dock, och tabellerna kan vända. Det är en bra idé att hålla ett vakande öga på vad båda tjänsterna gör, eftersom de alltid genomföra förbättringar för att göra din upplevelse roligare.