klassisk musik utveckling 3

Musik i XIX-talet (1825-1900)

Musik i detta århundrade tillhörde den romantiska eran musik. Odlingen av musik under denna period präglades av uttrycket, klang och melodier som avvikit från verk av Beethoven. Kompositörer av denna tid arbetade på komposition baserad på personlig erfarenhet och känsla av nationalism. Poesi kan också vara en av “råvaror” av kompositionen gör.

Under denna period, var kompositören sade att nå en nivå av virtuos, vilket innebär en nivå som indikerade att en kompositör var mycket skicklig i att spela musikinstrument. Composer har redan behandlat de aspekter av ljud och effekter som genereras av de metoder för att spela instrument.

I denna tid, hände de revolutionära förändringar. Förändringarna gjordes av Richard Wagner. Han kombinerade inslag av musik, poesi och scenarier med hjälp ledmotiv teknik, nämligen tekniken med hjälp av motiv eller musikaliskt tema på både karaktär och en del av opera berättelse.

De instrument som används i denna period var mycket större skillnader. Melody blev längre, mer dramatisk och emotionellt. Tempot var också mer extrema i vilken används mest tempo rubato (frihet).

de berömda kompositörerna i den här tiden var Franz Schubert, Fanny Mendelssohn Hensel, Felix Mendelssohn, Frederic Chopin, Schumann, Franz Liszt, Giuseppe Verdi, Johannes Brahms, Peter Ilich Tchaikovsky, och Richard Strauss.

Musik i XX-talet (1900)

Runt 1900, fanns det en reaktion mot romantisk musik. Denna reaktion uttrycktes i den grupp av impressionism som var uppfunnen av Claude Debussy och Maurice Ravel. Debussy var “i uppror” med romantisk musik på tyska med hjälp av melodi och harmoni, som hade ett nytt kvalitetssystem bygger på hel-tone skalor (intervall skalan var 1).

Musik av detta århundrade kallades impressionist eran. Det var atonal expressionism musik, nämligen musik utan den grundläggande tonen men full av uttryck. Melodin rörelsen flög med märkliga och uttrycksfulla rytmisk. Många anser det som anteckningar utan mening.

I denna tid, var alla former och typer av buller tillåtet. Rytmisk kan vara mycket komplexa och lät konstigt men uttrycksfull. Dessutom kan sammansättningen variera kraftigt eftersom det var resultatet av improvisation och förändring.

De kompositörer av denna epok var Maurice Ravel, Claude Debussy, Arnold Schönberg, Scott Joplin, och Charles Ives.

samtida musik

Födelsen av rekordet och media radio skapat nya marknader för klassisk musik och romantisk musik. Musik av denna period var känd som musik av moderna eran. Den typiska musiken av denna epok var liknande den impressionistiska epok. Dess kompositörer var Bela Bartok, Zoltán Kodály, Olivier Messiaen, Luigi Dallapicolla, och Luciano Berio.
default författare bio