Kristen musik finaste timme

I februari 2005 Judson Cornwall en på Amerika, dog AOS finaste lärare och en produktiv författare på temat beröm fredligt efter en fyra år bout med cancer. För det sista kvartalet av sitt liv han undervisat tusentals hur man ska prisa Gud. Han började sin betoning på lovsång i kyrkan vid en tidpunkt då lovsång inslag av musikindustrin fortfarande var i sin linda.

Någon gång innan denna stora gamla herrar i tron ??dog jag hörde honom berätta en historia jag har aldrig glömt. Han kallades till ett kristet hem för att rådgöra med en familj som hade upplevt en stor oenighet bland dem. Han rådde dem på flera nivåer om hur man handskas med sina problem. Till slut sa han att han märkte att hela tiden han var i sitt hus som han kunde höra TV leker i ett rum och från andra rum hördes på radio med rock’n’roll, högt hype och reklam larm.

Han berättade för dem att stänga av alla ljud och ersätta det med beröm musik, gospel sånger och psalmer. De tog allt han sa till hjärtat och ersatt ljudet röran med bra kristen musik. På hans nästa besök i deras hus han hittade en lugn miljö där varje familjemedlem uppförde sig lugnt, hövligt och med respekt. Låter det för bra för att vara sant? Gör inga misstag, det är sant, och det kommer alltid att fungera. Det är den samlade kraften i evangeliet och musik.

Bibeln säger att bara några saker från denna tidpunkt kommer att korsa den stora klyftan och färdas till Guds närvaro. De är själar män, en produkt av kärleksfulla gärningar, och ja, musik. Vi kommer att göra musik och sång i all evighet. Vad säger allt detta om musik? Enkelt uttryckt musik, smorde Kristus hedra musiken har anslutit till det en evig kvalitet. Det är med goda skäl som de som är begåvade med makt att kommunicera Guds budskap med musikaliskt hantverk kallar sitt arbete ett, Äúmusic departement., AU

De som arbetskraft i en musik ministerium idag har fler verktyg och möjligheter som finns för dem än vid någon annan tidpunkt i historien. Modern teknik har gett upphov till elektronisk produktion och replikering av enheter som kan vara värd en hel orkester i en liten bit av kretsar.

Även med bara traditionella akustiska instrument möjlighet att publicera och distribuera ljudet av många Jubals Gud har uppväckt att tjäna honom med musik kan spridas runt i ljusets hastighet. MP3, högteknologisk digital redigering redskap och medlen att publicera och reproducera ljud med nästan vem som helst även hemma har nästan förvandlat den gamla lumbering och olyckliga typ av marknadsföring kallas i det förflutna.

Så vad, AOS gå runt dessa dagar? Det är en underdrift att säga att det bästa blir bättre och de spirande ljudet av nybörjare är att föra upp den bakre med stort löfte och skicklighet.

Cross genre blir blandad genre i gospel. Ser Doyle Lawson och Quicksilver uppträder med Bill Gaither var bara början. Bluegrass evangeliet vävs in i tyget av Southern Gospel och gamla tid quartet gospel harmoniskt, för att låna en musikalisk term. Hillsong är nu i gott sällskap av dussintals stora samtida beröm grupper och ljudet av dyrkan poppar upp i land gospel och södra gospel också.

Kanske bara en musiker kanske märker att det finns en sorts blandning av instrument som pågår i dessa dagar. Jag har spelat fem string banjo i trettio år och gitarr i över fyrtio år och jag lyssnar noga på instrument och deras platser i den samlade presentationen av en viss musikstycke.

Det är inte ovanligt idag att höra instrumenten gång reserverade för en viss genre införlivas i de nya ljuden av ecleticity, AOS finaste produktioner. Celtic och Brittiska öarna instrument som penny whistle bär melodiösa stammar i kvalifikationerna hos många av dagens, AOS lovsånger. Mandolin och hamrade hackbräde normalt förknippas med Appalachian Mountain Music dyker upp i varje genre både som studio instrument och scen ackompanjemang.

Kristus har lovat att han skulle utgjuta sin Ande i de sista dagarna till medhjälparen alla dem som arbetar för att få hans evangelium ut till världen. (Joel 2:28) Det råder föga tvivel om att kristna musiker och artister upplever en del av denna utgjutelse och det är uppenbart att deras musik ökar för att möta dagen.

Denna stora sällskap av musik beslutsfattare kanske leder till tusentals i musik för kommande tider. Vi har så många av dem räknar vi med att få höra en gång eftersom de ger oss en ny låt i en ny och underbar tid. Vilka är de? Namnen är alldeles för många, men för ett tvärsnitt titta bara på de namn jag hittade på bara ett par CD-skivor med kristen musik från olika genrer i min egen nyligen köpt samlingen.

Du kan föreställa dig låtarna, jag, Äôll ge dig namnen. Den Chuck Wagon Gang, Porter Wagoner, Tennessee Ernie Ford, George Beverly Shea, The Lewis Family, The Oak Ridge Boys, The Statler Brothers, Bill Gaither, Dottie Rambo, Wendy Bagwell, Melanie Walker, Suwannee Boys, The Ruppes, The Melody Trio , Keith Green, Hillsong, Amy Grant, John Michael Talbot, Jeremy Camp, The Katinas och många andra.

De flesta av oss i Kristi kropp kan inte föreställa vår dyrkan erfarenhet eller ut ur våra respektive kyrkor och sammankomster utan ljudet av dessa underbara artister och musiker. Jag hoppas att jag får tala på något litet sätt för oss alla att erbjuda våra tack till er alla och denna lite uppmuntran. Fortsätt med det goda arbetet eftersom som Herren utgjuter sin Ande kommer du att se det bästa är ändå att komma.