magin i gamla radioprogram

Det var tid inte så långt borta när historier hade ord endast, där publiken hade att föreställa sig storleken och formen på karaktärer och platser. Grannies brukade berätta historier för barnen, och barnen som används för att se historien lever i sin fantasi. Radioprogram hade en stor vädjan till massorna till tv svepte bort publiken, vilket bokstavligen ingenting för fantasin.
Mellan 1920 och 1960, för att använda människor lyssnar på radio för att hålla koll på senaste händelserna i landet och utomlands och för underhållning – den enda skillnaden vi har i dag är att vi ser allt på en TV. Tidiga radioprogram ger en chans för människor att använda sin fantasi för att verkligen njuta av de olika programmen. Det klassiska exemplet är “You Bet Your Life med Groucho Marx ‘, ett radioprogram som fångat fantasin hos en generation. Det var en tävling program, där när tävlande gör det rätta svaret, skulle en anka göras fallit från taket. Priserna ingår allt inklusive pengar och munkar. Folk hörde en kvacksalvare ljud hjälpte dem att förstå att en tävlande gjorde en förmögenhet.

Det var ganska tilltalande för en hel generation att lyssna på radio program Fibber Magee och Molly under en lång period – 1935-53. Radioprogrammet kunde stimulera verklig känsla av rinnande skämt. Folk kunde se i sin fantasi vad det var tänkt i komedin. I radioprogrammet, Abbott och Costello, av Bud Abbott och Lou Costello var en ständig källa till underhållning för en hel generation.

Folk väntade ivrigt på sin veckovisa radioprogram genom sina favorit underhållare – Burns och Allen, Danny Kaye, Jackie Benny, Orson Wells, etc.

Wells sändning av “Världarnas krig”, berättelsen om en fiktiv berättelse av utlänningar förinta mänskligheten. Tema musik och detaljerad berättelse om marsmänniskor sopa bort hela städer gav radioprogrammet en Halloween historia som överklagande och rädsla. Radion programmet kan anses vara den första att generera den breda publiken. Folk var inte lyssnar på radio program som något fiktivt, men de trodde det var sant skildringen av händelserna någonstans. Efter framgångarna med Världarnas krig, var ett annat program som startas av Amos och Andy i ett annat radionät.

Radioprogram lyssna är inte en föråldrad praxis, i själva verket visar väckelse i vissa områden. Prairie Home Companion från Garrison Keillor är populär helg flick. Den har en stor publik uppbackning och en hyllning till radioprogram i det förflutna, i alla genrer från skiss komedi, till musikprogram som lockade många i det förflutna.

Det fanns också tillfällen när människor eftersträvas radioprogram att ytterligare undersöka storylines av TV-program och filmer. De klassiska exemplen vore BBC: s sci-fi super hit Dr Who och Star Wars i Amerika. Radioprogram presenteras i olika tilltalande sätt. I själva verket mycket av utvecklingen kommer upp i vägen för radioprogram, särskilt i form av FM-radio tjänster. Musik, underhållning, nöje, fantasi, spänning etc för dina öron och fantasi, inte för dina ögon och ögon bara.