roland trummor.

Denna artikel är om ämnet Roland trumset.

Några av de stora fördelarna med elektroniska trummor inkluderar de fakta som de är mycket lättare att lagra, tranport och inställningar, är de bra att spela, det obegränsat utbud av olika ljud de kan göra, deras djupgående programmerbarhet och det faktum att man kan använda dem på rätt sätt utan att göra en hel del buller som människor kan höra. Roland är känd som den främsta varumärke inom elektroniska trummor, kända för kvalitet och pålitlighet och dessutom innovativa och praktiskt funktionell design.

Elektroniska trummor har några stora fördelar jämfört med en konventionell akustisk trumset. En fördel är de olika ljud som de kan göra, vilket är mer eller mindre oändliga, från de bästa akustiska trumljud i världen (inspelad med top-of-the-range inspelning redskap) till ett stort utbud av andra trumset låter för någon stil eller genre av musik, eller tillverka din egen!

En annan stor fördel är att man kan använda sig av elektroniska trummor utan att göra betydande ljudnivåer. Detta inte bara undviker irriterande andra människor, men också gör inspelning mindre komplicerat och undviker skador på trummisar hörsel. Till detta, elektroniska kit är mycket lättare att lagra, flytta och ställa upp än en akustisk trumset.

Det finns ett brett utbud av elektroniska trummor tillgängliga inklusive fullt trumset och enskilda och Multi Pads trumma.

Några av de välkända och kvalitet varumärken för elektroniska trummor är Roland, Yamaha och Alesis, och billigare elektroniska trumset är gjorda av andra mindre kända leverantörer också.

Roland trumset inkluderar Roland TD-9SX, och Roland TD4s V-trummor Compact Electronic Drum Kit, som är mitten prissatta trumset i Roland sortiment. Den Roland HD-1 V-Drums Lite elektroniska trummor är deras lägre prissatt trumset, med TD-20SX är den bästa elektroniska trumset i världen,

Samt trumset, gör Roland också enskilda trumma enheter, t.ex. slagverk multi-block (som SPD-S, och, SPD20 Total Percussion Drum), och rytmen Coach.

Den viktigaste frågan i valet mellan Roland trumset är vad du behöver dem för. Tydligt dyrare apparater (såsom TD-20SX) erbjuda ett bredare utbud av uttryck och sound potential, kan göra mer, och är mer lämpad för professionell användning på scen eller i inspelningsstudion. De billigare apparater är mer lämpade för nybörjare, t.ex. HD1.

Roland trumset är mycket rekommenderas av nästan alla användare.