12 piano citationstecken för att fira nationella piano månad

Denna månad är National Piano månad och vad bättre sätt att fira än med några inspirerande piano citat? Förmågan att göra ett piano komma till liv är en konstform som få någonsin riktigt herre. Dessa 12 piano citat sammanfatta det vackert.

Ett. “Ingen annan akustiska instrument kan matcha pianots uttrycksfulla sortiment, och inget elektriskt instrument kan matcha dess mysterium.” ~ Kenneth Miller

2. “Pianot är den sociala instrumentet par excellence … salong möbler, ett tecken på den borgerliga välståndet, den mest omfattande av de anordningar genom vilka de unga torteras i namn av utbildningen och vuxen i namn av underhållning . ” ~ Jacques Barzun

Tre. “Pianot kan kommunicera de mest subtila universella sanningar med hjälp av trä, metall och vibrerande luften.” ~ Kenneth Miller

4. “En man får ingenting men oenighet ur ett piano, en annan blir harmoni Ingen hävdar pianot är fel.”. ~ Okänd författare

Fem. “Jag har aldrig känt något som berör mig så mycket som mitt piano. Jag är en känslosam spelare. Jag gillar egentligen inte folk. Jag föredrar mitt piano till människor. Det är helt pålitlig och det är vid liv. Jag kan höra vad det är säger. ” ~ Tori Amos

6. “När du spelar musik du upptäcker en del av dig själv som du inte visste fanns.” ~ Bill Evans

7. “Filmmusik bör ha samma relation till filmen drama som någons pianospel i mitt vardagsrum har på boken jag läser.” ~ Igor Stravinsky

8. “Att spela utan passion är oförlåtligt!” ~ Ludwig van Beethoven

9. “Enkelhet är den slutliga prestation. När man har spelat en stor mängd sedlar och fler noter, är det enkelhet som dyker upp som den kröna belöningen av konst.” ~ Frederic Chopin

10. “Jag sitter ner till pianot regelbundet vid nio-tiden på morgonen och Mesdames les Muses har lärt sig att vara i tid för att rendezvous.” ~ Pjotr ??Ilich Tchaikovsky

11. “Pianon är så ädla instrument – de är antingen upprätt eller stora.” ~ Okänd författare

12. “Det är underbart hur snart ett piano får in en logg-hydda på gränsen. Man skulle kunna tro att de hittade den under en tall-stubbe. Med det kommer en latinsk grammatik, och en av de bogsera-head pojkar har skrivit en psalm på Söndag. Nu låter högskolor, nu lät senater akta! för här är en som öppnar dessa fina smaker på grundval av Pioneers järnhälsa, kommer att samla alla sina lagrar i sina starka händer. ” ~ Ralph Waldo Emerson

Så oavsett om du spelar på skoj eller spela för passion, träffa tangenterna varje dag eller bara borsta bort när företaget kommer över, låt oss ta en stund att komma ihåg vikten av pianot i vår historia och i vår vardag. Dessa tolv piano citat är ett underbart sätt att göra det.