historia ringsignaler

Minns du när du först hörde en egen ringsignal? Man vad ett begrepp! Ett par barer i din favoritlåt att kalla dig till ett samtal som väntar. Hur kan någon dåliga nyheter kommer möjligen över telefonen med en rintone sånt?

Tillbaka till slutet av 90-talet

Så, kom som ursprungligen upp med första rintone? Sann kredit till denna bedrift kan delas ut till en finsk telefon operatör under 1998. Det kan laddas ner från Internet och var en grundläggande monoton ringsignal.

ett monster föds

Det är tveksamt om denna första ringsignal skapare hade en riktig aning om vad han hade släppt lös. Visst han eller hon visste nog att de hade något på sina händer, men ingen aning om monstret skulle spränga in på så kort tid.

Tillbaka till 60-talet och 70-talet

Enligt min mening kan den faktiska ursprungliga konceptet av en anpassad ringsignal kan spåras tillbaka till den första egna bil horn. De var populära på 60-talet och 70-talet. Du fick ditt val av var Äúoooga, au eller, Äúwolf visselpipa, AU och de säker eld huvudet svarvare.

anpassade dörrklocka toner

Det var samma grundkoncept, som tillät någon som såg deras bil horn ha betydligt större potential för individualism att sätta sina tankar i handling. Också tillbaka ungefär samtidigt anpassade musikaliska dörrklocka toner fångas på ett tag.

ut med det gamla och in med det nya

När du ringde en av dessa dörrklockor du tvungen att sitta och lyssna efter cirka 10-15 sekunder medan deras egna ding-dongers gjorde sin grej. Jag tror att den digitala tidsåldern gjorde sig av med det, för nu alla dörrklocka toner är ganska generisk.

tillbaka till 4000 f.Kr.

Men kanske det hela går ännu längre tillbaka än så. Tillbaka till det gamla Kina när nya erövra krigsherre hade sin egen uppsättning av beställnings, Äúgongs, au att hålla hans anhang hänförd och skrämmas. Eller kanske det hela började i den gamla stenåldern när Neanderthal killen som spelade den hårdaste trumma lockade alla de hetaste Neanderthal babes.