Hur kan jag stödja ekonomiskt min musikaliska karriär

Som musiker med räkningar att betala, har vi ofta problem med att räkna ut var vårt nästa mål är kommande från, än mindre betala elräkning eller köpa ny utrustning. Om du hittar dig själv i denna båt, vad kan du göra för att ekonomiskt stödja dig när du försöker göra det i musikbranschen? Egentligen finns det många alternativ och du behöver inte sälja ut för att tjäna pengar som musiker.

En av de bästa sakerna med att vara musiker är vi spelar till förmån för musiken. Det spelar ingen roll var spelningen är planerad. Vi vill bara vara framför publiken med våra gitarrer i våra händer och en mikrofon. Eftersom musiken är den främsta anledningen till att du spelar, be lokala anläggningar om du kan ordna en spelning för att underhålla sina kunder. Erbjud dig att dela intäkterna med dem genom att inrätta en cover avgift som ska betalas av kunderna när de kommer in och inkludera inköpspriset för din CD täcker avgiften. I slutet av kvällen, dela pengarna med huset.

Om Anläggningens ägare balks vid tanken på att göra kunderna betalar en cover avgift, erbjuder sig att spela gratis om de kommer att tillåta dig att artighet av att inrätta ett tips burk och varuexponering bord. På natten av prestanda, lägga lite pengar på ditt tips burk innan någon kommer så det ser ut som du redan samlar tips. Detta är ett litet trick som används av bartenders överallt och det fungerar att få de pengar som flyter.

Du behöver också ha ditt bord fyllt med din CD, t-shirts och annan merchandise. I början av natten, och även ett par gånger under din prestation, släpp subtila antydningar om tips burk och lite djärvare tips om tillgängliga merchandise. Liveframträdanden sälja varor och hjälpa etableringen att dra en större publik så att du kan se en hel del pengar som flyter in i din budget med dessa metoder.

Som musiker, de flesta av oss har en färdighet som andra vill lära sig. Varför inte lära någon annan hur man spelar din valda instrumentet? Placera en annons i den lokala tidningen, på Craigslist eller på anslagstavlor i mataffären. På många ställen är att ta ut avgifter på $ 25 eller mer för en timmes handledning session anses mycket rimligt. Om du kan hitta fyra elever, kan du enkelt göra en extra $ 100 per vecka genom att bara lära någon annan att spela ett instrument.

Om du äger din egen färdskrivare, varför inte använda den för att göra några extra pengar? Erbjud dig att spela in och redigera musik av andra musiker eller band för en liten avgift. En enda två timmars inspelning, plus en timmes redigering och skapande av en cd eller ett USB-minne med en kopia av den redigerade inspelningar, skulle lätt vara värt $ 100 eller mer för ett lokalt band som försöker vinna popularitet. Om du äger ett torn CD-bränning, kan du även erbjuda tilläggstjänsten att skapa dubbla CD-skivor till en extra kostnad. Om du har konstnärliga färdigheter, kan du även göra ett par dollar mer designa skivomslag för juvelen fall.