hur man spelar piano låtar överge din förlägenhet

“Mamma, sluta!” Det är vad mina barn säger när jag öva piano, lära sig spela piano låtar.

Learning pianot som vuxen kräver många saker. Beslutsamhet att passa din praktik gånger i ditt fullspäckade schema. En förståelse som du aldrig behöver sluta lära och växa, även som vuxen. Åh, och en vilja att bli förnedrad, alla i tjänsten för att lära sig spela piano låtar.

Du kan inte lära sig något utan att göra misstag. Och du kan aldrig behärska någon skicklighet utan att gå igenom ett stadium där din brist på behärskning är uppenbar. Om du vill lära dig att spela piano låtar, måste du vara ödmjuk.

Men det är värt det.

Först av allt, om du överger din känsla av förlägenhet, är även bruket kul. Att lära sig att spela de rätta tonerna, sedan spela upp dem i rätt tempo, och sedan spela upp dem som om du menar det är en stor upplevelse. Under din träningar, som har rätt att döma? Dina barn? Din make? Låt dem leva genom de fel toner. Och lär dig att genom att göra misstag, kan du lära dig att göra musik.

Det andra, du kommer inte att göra misstag för evigt. Ditt spelande kommer att börja låta bättre med praktiken. Om du tränar mycket, kommer det att låta bättre snart. Så praktiken. Spela.

För det tredje, glöm inte att lära sig spela piano låtar kan ha en gynnsam effekt på andra delar av ditt liv. Fortsätter att utmana dig själv att lära sig nya saker kan hjälpa dig att behålla din mentala snabbhet när du blir äldre. Med passioner och intressen kan öka lyckan. Att hitta ett utlopp för dina känslor kan hjälpa dig att förbättra de goda känslor och befria dig från bördan av dåliga.

Sitter du i dom av dig själv? Förlåt dig själv. Hur många vet du, vuxna med ansvar, fullspäckade scheman och åtaganden, strävar efter att lära sig ett instrument? Bara du? Jag tänkte så. Om du lär dig att spela piano låtar som vuxen, du lyckas redan på ett sätt som de flesta människor inte ens försöker. Gratulera dig själv på det. Sedan fortsätta att öva.

Du kan aldrig bli en konsertpianist. Kanske allt du vill göra är att spela Beatles låtar eller julsånger. Du är redan närmare det än någonsin tidigare. Nu går praktik. Och tala om för barnen att leva med det. Du har inte tid att lyssna på dem klaga. Du är för upptagen att lära sig spela piano låtar.