lära dig hur man spelar ackord på gitarren

Innan du kan spela en gitarr i din egen måste du först lära sig hur. Jag tänker inte ljuga för dig och säga att det är lätt att lära sig eftersom det inte är. I själva verket är det en av de svåraste instrumenten att lära sig spela andra för violin och de är nära besläktade.

Så mycket som många av oss vill lära sig spela detta instrument finns det några av oss som inte kan betala någon för att lära oss. Tiderna är tuffa just nu och vi behöver oroa sig mer viktiga saker som räkningar och mat. Så varför inte lära dig? C’mon du kan göra det! Undervisning dig att spela gitarr kräver mer tålamod så om du går igenom en lärare och det kräver mycket disciplin. Men om du verkligen är motiverad att lära dig då du kan övervinna alla hinder och göra det.

När lära sig spela gitarr är en av de första saker du kommer att vilja lära sig är hur man ska spela gitarr ackord. Gitarrackord är tre eller flera toner som spelas samtidigt. Det finns en mängd olika ackord som är placerade i två olika kategorier, mindre och större ackord.

När det kommer till gitarr finns 5 grundläggande durackord mönster. De primära ackord mönster är C, A, G, E, och D. För att hjälpa dig att komma ihåg dem bara sätta ihop dem och komma ihåg ordet de stava CAGED. De andra ackord som du kommer att lära kommer från dessa ackord mönster minns så dem väl.

CAGED är ett system med greppbräda mönster för skalor, ackord och arpeggion. C, A, G, E, och D grundläggande mönster ackord är bara ditt första steg till CAGED systemet – men det är det viktigaste steget. Behärska det och du kommer att kunna lättare lära skala, ackord, och arpeggio som alla kommer från dessa fem mönster.

Hitta dig själv ett ackord diagram som du kan använda och hålla fast vid det. Försök att öva tills du har möjlighet att läsa den utan problem och sedan försöker lägga till den eller välja ett annat diagram som du kan lära av. Jag vet att du ännu inte vet hur man läser ett ackord diagram – men bara ha tålamod och vi kan visa dig hur man gör just det.

Gallret i diagrammet är en representation av halsen på din gitarr. De vertikala linjerna representerar strängarna och de horisontella linjerna representerar banden. Den vertikala linjen hela vägen till vänster eller den största är den 6: e strängen och en hela vägen till höger eller den minsta är den 1: a strängen.

De svarta prickarna med nummer på dem är en representation av fingrarna och som gräma dig är att lägga den på. Om den svarta pricken hade en etta i det då du skulle använda din första fingret, skulle nummer två vara ditt andra finger, och så vidare därifrån. Tänk på att din pinky representeras som din fjärde finger. Nu du ska placera fingrarna i rätt position att diagrammet säger till dig att.

Cirklarna och X är på toppen av diagrammet rutnätet är lätta att komma ihåg. När det finns ett X över en sträng betyder det att du inte är att spela den strängen. En cirkel ovanför strängen betyder att det öppnas och att du inte behöver fingrarna.

Kom ihåg att det kommer att ta dig lite tid att få kläm på det. Förvänta dig inte att få ner det i ett sammanträde. Ha tålamod med dig själv och med hur du lär dig och innan du vet att du kommer att få ner det till en vetenskap!