musiken bokning ombud, vän eller fiende

En bra agent kommer att hålla kunden lista med artister som bara liten nog att de kan hantera det och hålla alla som arbetar. När allt, de gör bara pengar om de artister och grupper fungerar så det är i deras intresse att se till att händer.

The Music Booking Agent har typiskt häfta klubbar som är i hans eller hennes kärna av platser och agenten helt enkelt berättar alla om att gå eftersom de vet vem som gör vad och vilka klubbar är ute efter vilken typ av musik. I en perfekt värld som är stor och det är den del där musiker tenderar att stängas av. När allt är bandet en i klubben arbetar sin svans för att göra 20 procent provision agent, eller hur?

Vad sägs om de otaliga timmar som gick in i nätverk med klubbarna och banden för att bygga upp sin roster av båda? Hur är det med telefonsamtal för att hitta nya klubbar och det reklammaterial som måste göras?

Hur är det band som han hade bokat som krisar på söndag kväll i Hibbing, Minnesota som var tänkt att öppna upp på tisdag kväll i Yuma, Arizona? Skulle du vilja vara i hans skor försöker rutt i ett annat band eller att ringa klubben och säga, “gissa vad”? Jag vet att jag inte skulle vilja vara i den positionen.

Jag har personligen varit på väg och har haft både bra och dåliga ombud Musik Bokning hanterar turer. De dåliga vi sköt snabbt och bra som vi skulle gå ut ur vårt sätt för att de var smarta. De inte dirigera dig i Minnesota en vecka och Arizona nästa. De tittade på kartan och höll den mellan gig miles till ett minimum.

Music webbplats som myMusicCircle ge dig ännu en väg för att lokalisera de yrkesverksamma som kommer att göra dig livet easier.Music Bokning Agenter är en av de gåtor som kan göra eller bryta dig när du är ute. Så ser hårt och när du hittar en bra en, hålla dem glada och minns de verkligen tjänar de pengar de får.