spela gitarrsolon

För varje låt finns det ett gitarrsolo. Denna artikel är i huvudsak ett par lektioner om att spela gitarrsolon. Om du lär dig att spela gitarr utan fördelen av en lärare dessa lektioner spelar gitarrsolon kommer att ge dig några grundläggande material att arbeta med. Den enkla handlingen att praktisera det här varje dag i en halvtimme eller så så småningom kommer att göra dig en solo gitarrist.

Vår grundläggande språngbräda för att spela solon är den pentatoniska skalan i a-moll:

——————— 5 ——

—————– 5-8 ——–

————- 5-7 ————

——— 5-7 —————-

—– 5-7 ——————–

-5-8 ————————

Bild vänster hand gör en bar på femte bandet. Din tredje finger kommer att spela den åttonde bandet och din andra finger kommer att spela den sjunde bandet. För lite variation och så din vänstra hand inte ta upp, flytta din bar fingret upp och ner på greppbrädan. Detta ändrar nyckeln du spelar in så snart du har möjlighet att spela mönstret och du vet namnen på noterna på den sjätte strängen du kan solo på valfri tangent bara genom att improvisera med mindre pentatoniska skalan.

Hur hjälper det dig att spela gitarrsolon? Det ser ut som tråkiga tråkiga jobbet. Det är men om du övar och övar tills det blir en andra natur då blir det en del av dig. Det är din, har du makt! När sångaren slutar sjunga du börjar spela och solo verkar komma från ingenstans.

Naturligtvis kan du inte bara spela skalan upp och ner om och om igen. Här är där din kunskap om grundläggande gitarr tekniker kommer in Du kan spela skalan med alla ner stroke, alla upstrokes eller en kombination av båda. Du kan spela upp det genom att plocka den första tonen på varje sträng och hamrande på den andra och dra bort från den andra till den första noten. Du kan träna din vibrato och glider från en ton till en annan. Du kan också använda denna skala för att öva sträng hoppa och notera böjning.

Använda tekniker som jag nämnde ovan innebär att du kommer att lyfta din bar finger. Spela dina gitarrsolon med baren är som att ha ett skyddsnät. Du vet alltid var du befinner dig. Men när du blir mer och mer bekant med skalmönstret och mer upphetsad av möjligheten att utforska dina egna musikaliska möjligheter hittar du själv kunna släppa baren och använda alla din vänstra hand fingrar att använda de tekniker du lärt dig.

När du känner att du känner dig runt den mindre pentatoniska skalan kan du börja variera skalan för din solo praktik. Du vet säkert redan att fliken har jag ingår i denna artikel representerar sju toner men som lämnar en del band som du inte använder. gradvis införa använda dessa anteckningar som ligger utanför den mindre pentatoniska skalan och se hur de låter.

Slutligen när du fastnar för nya sätt att närma sig spela gitarrsolon, sätta på en CD med din favorit gitarrist och försöka imitera vad du hör. Tanken är att inte spela noterna utan att använda frasering du hör att få dina safter flödar.