Twitter dela sociala nätverk publiken i två

Twitter tar ett enskilt inslag i Facebook, status-funktionen, och omvandlar den till ett helt socialt nätverk. I princip kan man skapa ett konto och lägga upp deras status på deras sida. Många har vänt sig till Twitter av goda skäl. För en, är Twitter ett mycket säkrare än sina Myspace och Facebook motsvarigheter. Det finns ingen verklig personlig information som finns med Facebook och Myspace. Twitter begränsar inlägg till 140 ord per post. Eftersom varje inlägg är så kort, det gör det verkligen lätt att göra ett inlägg från en mobiltelefon eller Blackberry. Denna bärbarhet gör Twitter ganska populär, trea i världen i själva verket, i termer av sociala nätverk. Twitter maximala inlägg längd gör det också en kortfattad typ av socialt nätverk verktyg. Det gör det också en snabb en, i ett samhälle där tid är pengar. Andra människor kan prenumerera på dina statusar, ungefär som en tidning, och de kommer att kunna se vad du lägger. Dock är den extra fördelen att de bara se vad du vill ha dem. Till skillnad från Myspace, kräver Twitter inte någon information om kontakt, adress, och vad inte.

Precis som det finns människor som omfattar Twitter, det finns människor som kritiserar Twitter. Dessa människor klagar Twitters 140 ord gräns per post. Dessutom klagar de att Twitter har inget inbyggt funktion bilduppläsning som Facebook och Myspace gör. I detta avseende, många människor anser Twitter en billig imitation av Facebook och Myspace. Massor av människor klagar också om hur det finns ingen funktion för att direkt lägga på en väns profil. Således kan inga samtal startas, eller åtminstone inte med lätthet. Dessutom, eftersom det finns en 140 ord max, kan inga långa berättelser postas. Om de är, berättelser måste delas upp i flera inlägg, vilket gör berättelsen svåra att följa och läsa. På grund av Twitters enkelhet, många människor känner Twitter är ett fullständigt slöseri med tid. De känner också att det motverkar syftet med sociala nätverk, vilket är att bygga vänner. Snarare, säger de, Twitter är de essenser av “me-kulturen”.

De människor som omfamnar Twitter anamma den för dess enkelhet men. De ser den andra sidan av argumentet: mindre information innebär mindre skräp. Facebook är verkligen fylld med en massa meningslösa påminnelser, anteckningar och varningar. Twitter har förenklat allt och därför gjort allt mycket lättare att läsa. Dessutom innebär Twitters ordet gräns som bara de viktiga sakerna postas. Denna punkt kan också hävdas av vissa, komiskt på det, att folk posta ofta de mest vardagliga saker på Twitter. Till exempel, “Hej, jag dricker närvarande apelsinjuice.”

Sammanfattningsvis har Twitter delat sociala nätverk grupp i två separata fraktioner, de som gillar glans och komplexitet Facebook och Myspace och de som söker enkelhet som erbjuds av Twitter. Den typen av sociala nätverkare är du i slutändan kommer att avgöra vilken plats du kommer att använda i framtiden.