lära sig att spela gitarr – det är inte så svårt

Vi lever i en tid där de flesta människor inte känner behov av att lära sig spela ett musikinstrument som gitarr. Men om du lär dig att spela gitarr du kommer att göra dig själv en tjänst på så många sätt. Tills du har börjat gitarrlektioner du vet inte känslan av att få kontakt med ett musikinstrument, lära sig använda kroppen och interagera med gitarren att göra musik.

De vanligaste frågorna flesta nybörjare gitarr spelare frågar är, “Hur svårt är det att lära sig att spela gitarr?” och “Hur lång tid tar det innan jag börjar göra musik?” För att ta den första frågan först, det är typ av skrämmande precis i början när du har köpt din gitarr, hittade några noter eller gitarrtabulatur, och i det första ögonblicket när du börjar, du inser hur mycket du inte vet. Därifrån blir det lättare. Du tränar i en halvtimme eller en timme om dagen, du får några valkar på vänster hands och du kommer in i rutinen att lära enkla gitarrackord. Varje dag du öva dig att känna vissa framsteg.

När det gäller hur lång tid det tar innan du börjar låta bra på gitarr, det varierar, men man kan säga tre månader. Om du tränar regelbundet kan du gå från en gitarr utan något till någon som kan spela en låt hela vägen igenom, i tid, utan att stanna tre månader från och med nu. Om du inte försöker de tre månader fortfarande går förbi men du fortfarande inte vet hur man spelar gitarr.

Vad lär du dig i denna första tre månaderna av gitarrspel? Att skapa musik innebär att lära gitarrackord och hur man läser noter i form av fliken eller noter. Du kommer förmodligen lära dig att spela en akustisk gitarr med nylonsträngar första att ge fingrarna en chans att skärpa upp och lära sig att spela utan ljudet av en elgitarr som täcker upp dina misstag.

Den akustiska gitarr har också fördelen av att tystnaden. När du först lära sig spela gitarr du inte vill göra fiender av dina vänner och familj när du gör din första, möjligen un-musikaliska klingande ansträngningar för att spela. Med en akustisk gitarr kan du även ta med den överallt med dig att praktisera i en mer inspirerande miljö eller när du får en paus från ditt arbete eller studier.

En sista punkt som jag skulle beröra är frågan om att lära sig att läsa noter. Det finns så mycket gitarrmusik i fliken formulär på internet dessa dagar alla som vill lära sig spela gitarr bör kunna klara sig ganska bra utan att lära sig att läsa noter. I själva verket skulle det vara svårt att hitta en gitarr kurs som förlitat sig enbart på noterna. Om du är ung och känna en viss entusiasm för att lära sig musikteori, kommer du troligen få enorma fördelar från att ta något längre väg att lära sig spela gitarr, men om det hela verkar vara alltför mycket besvär, kan du klara dig utan det.

Nästa steg för dig är nu att hitta några enkla gitarr låtar och några råd om hur man håller gitarren börjar lära sig spela.