utforska olika typer av musikinstrument

Musik är den vackraste konstform som kommuniceras genom olika musikinstrument som producerar ljud, rytmer och toner. Den äldsta musikinstrument går tillbaka till det rika kulturarvet och efter att många sorter har införts med varje leverera sitt unika sound och kvalitet

Instrumenten delas in i flera kategorier beroende på olika typer av klassificering. En betydande Klassificeringen baseras på den mekanism som används för att producera ljud under vilka instrument indelas i fem huvudkategorier.

Upptäck här några av de viktigaste typerna av musikinstrument:

stråkinstrument

Stränginstrument producerar ljud genom mekanismen för en vibrerande sträng. Strängar består av metall, syntetiskt eller naturmaterial och är av varierande tjocklek, vikt, längd, och spänning. Kompositionen, dimension, och vikten av strängarna spelar en väsentlig roll i den kvalitet som produceras av ljud. När strängarna är tjocka och tunga, är vibrationer resulterar långsamt i lägre tonhöjd medan snabbare vibrationer resulterar i högre tonhöjd. Några av de vanligaste typerna av stråkinstrument är gitarr, piano, violin, cello, viola, kontrabas, mandolin, harpa, och Santoor.

blåsinstrument

Vind instrument de instrument i vilka ljud som gjorts av vibration av luft i ett rör eller ett rör. Den viktigaste faktorn som påverkar tonhöjden för producerade ljud är frekvensen av luft vibrationer som i hög grad beror på storleken av luftkammaren eller röret. Större storleken av luftkammaren djupare blir ljudet som produceras. Vissa instrument som flöjt har hål i röret för att ändra tonhöjd. Täckning och avslöja dessa hål ändra sökvägen i luften som direkt påverkar storleken luftkammare som ändrar frekvensen och slutligen planen. Några av de mest populära blåsinstrument är flöjt, klarinett, fagott, engelskt horn, saxofon, säckpipe, och munspel.

bleckblåsinstrument

Bleckblåsinstrument producerar en unik karaktär och struktur av ljud. De arbetar på principen av luft vibrationer och ljud frekvens. Stigningen produceras är direkt relaterad till storleken av luftkammaren som beror på storleken och längden på röret, röret, eller instrumentet. Ju större storleken av kammaren, är lägre tonhöjden för ljudet. Dessa instrument har hål eller ventiler som används för att styra banan för luft. Ett tryck på en ventil ändrar banan av luft som påverkar ljudvågen genom ändring av längden av röret. På detta sätt genom att förkorta och förlänga storleken på röret ljudet becket valfritt ändras. Några vanliga mässing instrument är trumpet, signalhorn, conch, och horn.

slaginstrument

Slagverk producerar ljudvågor genom att träffas eller skakas av någon form av slående objekt. Vibrationerna och den våg som produceras beror på vilken typ av underlag och vilken typ av material som används för att slå på instrumentet ytan. Bortsett från detta av tjockleken och dimensionen hos materialet påverkar också ljudkvalitet och vibrationen. Dessutom olika ljud produceras av slående olika områden av instrumentets yta. Några viktiga instrument under denna kategori är trumma, xylofon, cymbal, marimba, triangel, klockor, tamburin, och träblock.

elektroniska instrument

Elektroniska instrument är den nya generationen av musikinstrument som introduceras under de senaste åren. Dessa producerar ljud med hjälp av avancerad teknik och elektroniskt medium. De flesta av dessa instrument som piano tangentbord, octopads, samplers och syntar är utformad för att producera spännande musik i ett användarvänligt sätt.