Chickering och söner piano företag – en amerikansk klassiker

Jag har servad många Chickering och Sons pianon genom åren. Som fallet är med många äldre ursprungliga piano märken som jag har sett, var några i ett tillstånd av förfall och andra var bättre underhållna och producerade en ganska härlig ton. Chickerings har oftast en full ton i basregistret, men något mindre kraftfull i tenor och diskant jämfört med andra varumärken, dvs Mason & Hamlin, Steinway. De kan vara utmärkta instrument för nybörjare, mellanliggande och avancerade spelare.

En av de synliga skillnaderna mellan Chickerings och Steinway eller Mason & Hamlin s är gjutna metallplattan och fälg som är av en något ljusare design. Ljusare ton eller struktur är inte samma sak som att säga att Chickerings var underlägsna. De var inte. De var bara konstruerade och byggda med en annan avsikt. I USA var det sena 19th Century guldåldern av musikbranschen. Under 1890-talet, var musikbranschen en av de bästa industrierna i Amerika. Det bestod av minst 2-300 piano beslutsfattare, över 100 vass orgel företag, flera hundra musikinstrument beslutsfattare, (till exempel blåsinstrument) och noter företag publicering.

Piano industrin var på grund av sin storlek, ett av nationell betydelse. Till exempel var president Grover Cleveland den presenterade högtalaren vid öppningsceremonin för Chickering Piano Company Factory i Boston 1887. Fabriken var över 200.000 kvadratmeter och kallas ett “underverk” av ordföranden. Andra piano tillverkare av den tiden inkluderar Knabe Pianoforte Company, Hazelton Piano, Steck Piano, Decker Brothers Piano Company, Mehlin Piano, Behr Brothers Piano, Strauch, Haines, Schuber, Victor Fletcher Piano, var etc. ingår i den gruppen Steinway och Kimball piano företag som var de enda två tillverkarna att överleva till dag.

En av de viktigaste händelserna som möjliggjorde företag som Chickering Piano Company att blomstra under det sena 19-talet, var tillverkning förbättringar som hade inletts tidigare under seklet. Den verktygsmaskin gjorde det möjligt att exakt slipa och forma metalldelar. Detta ledde till utbytbara tillverkande delar, vilka av de 80 s alla piano företag omfamnade. Det löpande bandet kom nästa och då bredare produktion och produktionen blev standard tillsammans med lägre priser. År 1885, en medelhög kvalitet upprätt kostar under $ 500. Vid mitten av 1890-talet, sjönk priset till hälften.

Av alla piano företag, var Chickering & Sons har närmast anknytning till grundarna av piano industrin i USA Chickering familjeföretag började med Jonas Chickering som lärling med den tidiga piano maker, John Osborn till 1823. Så han bestämde sig för att bygga sina egna pianon. Jonas Chickering Samarbetar med John MacKay. Makay var mer av en affärsman än ett piano Builder – hantverkare. MacKay marknadsförs framgångsrikt Chickering pianon fram till början av 1840-talet.

Chickering hade tre söner som han hade utbildade i branschen och hantverk av piano byggnad. Jonas samarbetar med sina söner, Frank, George och Thomas 1852 vilket är när de sedan omdöpt sin verksamhet till Chickering och Sons Piano Company. Jonas Chickering förbättras och patenterade utformningen av Full järnplåt under 1837. Hans äldste son Thomas Chickering hjälpte till att leda företaget fram till 1871 tills han dog. Frank Chickering hjälpte sin far ut på 1851 Worlds Fair i London. Frank Chickering erkände vikten av New York som ett centrum för handel och konst och öppnade anläggningar där. Dessutom byggde han och öppnade “Chickering Hall”. Chickering pianon var alltid fått högsta utmärkelser, var de ställdes ut.

George, sprang den yngste bror Chickering Factory fram till sin död i slutet av århundradet. Chickering Piano Company var ett av främsta rivaler i Steinway Piano Company. Genom 1895, hade Steinway väl överskuggat Chickering i försäljning och anseende. Chickering och Sons togs så småningom över av American Piano Company. Ett stort antal Chickering och Sons pianon kvar i folks hem i hela USA i dag, framför allt i nordost.