en mycket grundläggande introduktion till användning av prover för att producera din egen musik

Datorer blir bara bättre och bättre. Med de flesta datorer som kan köra musikprogram, är fler och fler människor att låta deras inre konstnär ut och syssla med musikskapande. Det finns inga riktiga regler i konsten, men här är några användbara tips som gör hem musik försök låta sitt bästa från början. Den initiala kostnaden för att få en hemmastudio igång är minimal. Allt som behövs är en hyfsad dator, musikprogram, VSTS och loopar.

välja en värd program
Gränssnittet där musiken kommer att göras på kallas en värd program. Det finns en mängd olika värd program och det är viktigt att välja den värd program som är rätt för dig. Många erbjuder en gratis testperiod och det rekommenderas starkt att dessa tas tillvara. Några av de bästa värd programmen är Syra och Cakewalk. Host program varierar i pris, vilket gör det möjligt för vem som helst på någon budget för att komma igång inom musikområdet.

finna de bästa loopar och samplingar
Trance prover, prover hus och prover rock är bra val för att bygga upp en bra loop-bibliotek. Många värd program kommer med en förvald bibliotek med loopar och samplingar. Det skulle vara värt ett något högre pris för en värd-program för att få ett bra urval av slingor till att börja med. Loops är i grunden små bitar av låtar som är uppträdda tillsammans för att göra en komplett sång. Körer, trummor, gitarrer, you name it. Det är vad “loopar” är. Loopar kan finjusteras och manipuleras i en mängd olika sätt, och det är där artisteri kommer i. Varje konstnär har sin egen unika öra för ljud. Loop förpackningar kan köpas för att expandera ett bibliotek. Behöver du mer cowbells? Köp koskälla loop! Behöver mer trance prover? Köp en förpackning trance loop. Loops låta en konstnär fullständig anpassning i sin loopbiblioteket.

virtuell studio teknologi
VSTS tillåter musiker att justera och förvränger ljudet på ett spår. Echo, Reverb, statiskt eller fuzz kan tillsättas för att ändra ljudet av en sång. Beroende på musikgenre, en viss “grit” eller “smuts” måste läggas till för att musiken ska låta realistiskt. Detta gäller särskilt med rock och metal genrer. En bra VST gör all skillnad i musikskapande, så bra är viktigt.

Med dessa tre element och en dator, kan vem som helst prova på musikskapande.