förtjust minnen av Clapham Common station

Min mor sa till mig “Köp dig en massa vackra klänningar i London!”. Så jag bestämde mig för att patrullera Covent Garden-området denna gång. Jag ville se ett par butiker som jag hade besökt webbplatserna. Min inspiration för shopping var inte på sin topp promenader ner Long Acre … Jag försökte något men storleken eller priset inte passar mig. Jag nådde slutligen “Arrogant Cat” på Monmouth Street och jag fann det ganska “kunde vara min stil”, men inte tillräckligt för att köpa något den här säsongen. Under tiden stora vattendropparna började falla på min lilla streetmap, som snart blev fläckig och min mage stroke middagstid, så jag bestämde mig för att stanna vid en Pret a Manger på vägen och tänker på min “vad man ska göra är” framför en sallad. Det var en plats jag ville se. Det kallas “Sällsynta och vintage gitarrer” på en liten väg korsar Charing Cross Road. När jag fick det jag inte visste att jag skulle ha hittat platsen för synden. Allt zonen är full av musik butiker. Jag besökte dem alla och jag äntligen förstått varför jag inte var inspirerad av att köpa klänningar som dagen. Jag hade en elakartad, dunkla, syndig idé jag var närande i mitt huvud under de senaste dagarna. Vad kan binda mig till staden London som en oupplöslig blod pakt? (Bortsett från att älska med en engelsk pojke i stan – men detta skedde inte) Jag köpte en gitarr. En liten klassisk gitarr, 3/4 (storleken passar mig!), Perfekt resa instrumentet för busking i röret.

Många saker fick höra om denna idé. Jag berättade för alla jag ville presentera mitt senaste album “Gloucester Road” someday i röret och alla verkade mycket stolt för mig. Några kamrater till mig ville för den speciella händelsen kallar BBC, märkning konserten som “en italiensk i London, sjunger en politisk konsert, den första högerextrema konsert utförs i röret!”. När jag tog det lite gitarr i mina händer kom jag plötsligt ihåg varför jag var där. Jag hade beslutat att lämna ensam för London för att leta efter mig själv i lugn ensamhet … Hmm, ja, varför inte, på en plats som London. Att mina böcker om elektronik med mig att studera sent på natten eller tidigt på morgonen, från universitet klasser, borta från min familj och mina föräldrars ständiga gräl, bort från den politiska martyrer och människor som räknar om jag säger rätt antal ord (höger, enligt dem), bort från telefonsamtal av den person som först lurade mig och nu förföljer mig och vände mitt liv till en mardröm. Letar du efter den genuina … varför inte, på en plats som London. Fråga mig inte vem Samuel Johnson är … Jag vet så lite om honom, men jag vet att han sa “När en man är trött på London är han trött på livet!”. Bortsett från att donera min CD till London Transport Museum och besöka andra museer, ville jag följa min instinkt. Jag behövde själv! Jag missade mig själv! Under veckan hade jag känt nya otroliga människor, träffade några vänner och missade andra, tänkte en hel del när jag gick tillbaka till min mikroskopiska indiska vandrarhem rum, ätit en massa äpplen och upptäckte hallon (jag inte svälta – som någon antydde. Jag tillbringade faktiskt mindre än 6 pounds för mat och vatten under hela veckan!).
Jag ville inte göra en annan “i familjen” politisk konsert bland människor som mestadels eller “mestadels uppenbarligen” inte tycker som jag. Jag ville inte göra den stora skandalen på tv (som någon föreslog). Jag ville Busk i röret framför de mest olika människor, undviker photocameras och videokameror, undvika kamrater och keltiska kors. Bara jag, min nya gitarr och det oväntade. Så jag bytte min telefon avstängd, gick tillbaka till mitt rum för att prova några nya låt innan den stora händelsen, skrev jag texter jag inte ihåg i stora bokstäver på min ljusblå anteckningsbok och sedan gick jag ut.
Det fanns bara ett par stationer där jag kunde spela den kvällen: Clapham Common eller Vauxhall … inte så långt bort från kraftverket. Jag valde det förra … mindre “arbetande zone” och mer “levande plats” tror jag. Kanske allt började eftersom olika vänner till mig visade mig sina hus där runt Battersea, Clapham, Vauxhall på den stora uppfinningen som kallas Google Earth. Titta noga Nyligen såg jag den underliga formen och jag frågade mig själv om det. The Power Station ravished mig helt.

På tunnelbanan jag var orolig och mitt hjärta beated så snabbt och så högt. Jag kom inte ihåg texterna, men det alltid händer, eftersom jag har fyllt mitt huvud med matematiska formler för mina tentor. Jag hade aldrig spelat med en 3/4 gitarr, det är så liten och det är svårare att spela än en full storlek instrument. Jag var säker på att jag skulle ha gjort någon katastrof. Jag klev av tåget vid Clapham Common, klev in i en av de exit korridorerna och tittar runt jag valde att stanna i mitten av panelerna “norrgående – södergående”.
Jag kände mig som en skådespelerska innan en show på scenen, och den tomma teatern var på väg att öppnas för publiken snart. Den långa rulltrappan var min bås som en antik grekisk eller romersk teater. Wow, det var så stort! Jag visste att jag var tvungen att sjunga högt för att höras. Jag hade ingen förstärkning. Jag var där “naturligt”. Ok, det var min tid. Mitt hår dansade i vinden. Jag började sjunga tittar ovan. Jag var som jag och andra människor var sant också. Det fanns inga kamrater, inga flaggor runt mig. Jag hade inget skydd och ingen appereance “kuvert”. Jag sjöng och jag såg ansiktena på folk. Det är verkligen sant … vi märker själva “vit makt”, “hatar rock” eller något liknande. Vi stänger oss i en låda och vi erbjuder en sluten låda. Jag förstod att ibland (väldigt ofta) folk förstod inte mina ord. Rörelsen har alltid skyllde den yttre miljön som “oförmögen att lyssna”, men kanske är det möjligt att jag inte kan kommunicera? Min uppgift är inte att rekrytera folk, men inspirerar och lämnar ett spår av mina tankar och åsikter, även om de inte delas. Jag vill prata med hjärtan och förhoppningsvis övertyga andra med mina idéer och mina ideal. Jag tror och jag hoppas att mina idéer kan iakttas även om det inte delas. Vanligtvis mina idéer är skrotade eftersom jag har alltid sjungit i en klocka av glas. Av denna anledning kände jag en varm rysning när en busker kommer tillbaka hem stannade framför mig att lyssna på min sång. Han log mot mig och han gav mig £ 1. Jag kände ett hjärta nära gruvan. Några minuter senare mannen av säkerheten jagade bort mig, hotar han skulle ha ringt polisen. Jag hade inget tillstånd, men jag ska be en nästa gång.
Denna speciella ögonblick varade så lite men minnet och de känslor jag lagra i mitt hjärta är eld som brinner för evigt. Jag kommer att hålla Clapham Common Station, ljudet av tågen och ekot av min röst inom mig för alltid … det leendet och de övriga leenden hos människor, även de insisterar inbjudningar av en grupp pojkar som ville ha en het natt med mig (de bör göra en översyn om hur till domstol) och de besvikna ansikten! Jag hoppas bara jag kvar något av mig där vid denna station och jag hoppas att när du kommer dit du kommer ihåg mig.
Efter den erfarenheten jag förstått många andra saker. Jag förstod att det finns människor som ville få mig att tro jag hade inget hopp för ambitioner och de hade alltid sagt att jag var en bräcklig flicka.
Efter konserten träffade jag mina vänner i Clapham och vi hade några ales och jag drack med tillfredsställelse. De människor som känner mig vet säkert att jag inte hade druckit med glädje för en alltför lång tid. Jag kände mig som jag kunde dö den natten. Jag kan dö med ett leende på mitt ansikte. Det var första gången jag kanske insåg en dröm! Jag spelade i röret, spelade jag mina låtar! Jag kände mig som om jag var 11, när jag började skriva låtar och jag hade drömmar utan begränsningar och pseudomoral – dikteras av andra inklusive min-ytter-själv – gränsdragningarna.