från motown till hip hop

Att växa upp i staden Detroit under början av sextiotalet var en minnesvärd tid för musik. Det var en tid där de unika klingande register över Motown var som spelas och hörde hela gator, nattklubbar, fester hus och radiostationer överallt. Det var vanligt att ha själfulla R och B-register som leker på jukeboxar medan folk dansade på gatorna eller sjunga i frisersalonger och skönhetssalonger till kärlekssånger som så småningom fängslade hjärtan för miljontals människor över hela världen. Musik-CD och rapmusik inte hört talas om under den perioden, det var allt om vinylskivor och rhythm and blues soul.

De låtar som är skrivna av Motown låtskrivare under 60 & 70-talet hade så mycket innebörd. De var låtar som talade om sann kärlek, aktuella händelser och sorg och smärta av livserfarenheter. Oh ja, hade Motown det händer! Deras musik blev Universal Music. Många av de själfulla låtar passerat över till andra marknader såsom pop, jazz, blues, osv … Men precis som George Benson sade i en av sina inspelningar “Everything Must Change”, och visst, han hade rätt om musiken.

Efter att ha gett så många år service och bra musik till staden Detroit, flyttade Motown ut och Rap / Hip Hop flyttat in Istället för att höra någon sjunga My Baby Loves Me eller My Girl, började du att höra nya klingande texter av gatan erfarenhet uttryckt i rytmer med munnen, bröst, händer och fötter som sådana aldrig hade hört förut.

Denna nya sound kallas Rap utvecklades i början av 80-talet och tog fart som en sky raket i slutet av 90-talet och New Millennium som Hip Hop / Rap. Än idag Rap / Hip Hop musik är fortfarande en flera miljarder dollar genre. Miljontals cds, video och DVD säljs varje år i Hip Hop genre av musik. Och det finns inga tecken på att Hip Hop kommer att sakta ner eller ta ett baksätet till någon när som helst snart.

Så vad hände med Motown sound …. gjorde det dö ut? Nej! Motown-soundet kommer aldrig att dö ut. Det kommer alltid att spela en viktig roll i miljoner hjärtan som omfamnade det ljudet tillbaka i början av 60-talet, och fortsatte att passera att ljudet vidare till sina barn under hela 70-talet, 80-talet och 90-talet.

Ibland måste man bara gå över och låta de nya barnen på blocket ha en tur i att uttrycka sina musikaliska talanger, sånger och idéer. Det är vad Motown gjorde … flyttade över-inte ut. Och nu hip hop artister är inte de nya barnen på blocket längre, för de har tagit sin position för att uttrycka sig musikaliskt, precis som rhythm and blues artister tog sin position för att uttrycka sig i Motown eran.

Det är så vi har gått från Motown till Hip Hop!

skriven av: Michael Bell

2006 michael bell

http://www.buymusicfromus.com