gitarr plektrum och strängar gitarr

Det finns en uppsjö av gitarr tillbehör som finns och många tillverkare gör samma typ av produkt. Många produkter kommer göra samma sak, men har stora skillnader i pris punkt så detta ibland kan vara förvirrande för många nya gitarrister.

Det gamla talesättet “Du får vad du betalar för” inte ringer sant i vissa fall men volymen och kvaliteten på gitarr tillbehör som finns är att någonsin bli svårare att urskilja. Till exempel: Om du skulle köpa en produkt gjord av ett massivt trä, skulle detta kosta mycket mer än en produkt gjord av plywood, varför? Helt enkelt eftersom råvarorna är dyrare.

De tillbehör till gitarrer jag kommer att prata om är gitarr plektrum och strängar gitarr.

Guitar Plectrums (val) är vanligtvis små trekantiga bitar av plast som du använder för att slå strängarna på din gitarr med. Plectrums har många olika tjocklekar, material och storlekar som alla faktor i det jobb de gör, dessa varianter skapar ett annat ljud. Fler tunnare och flexibla plektrum allmänhet är bäst lämpad att spela gitarr, när de passerar strängarna snabbt med mindre motstånd. Du kommer också att få höra mycket mer av en snärta ljud (lite som en repa) då de passerar över den sträng som är för vissa, önskvärd. Det enda som egentligen händer med den tunnaste av plektrum.

De tjockare plockar kan användas mer för bly gitarrspel, eftersom de producerar en bra mängd angrepp. De producerar vanligtvis ett jämnare ljud och du får mindre snärta ljudet när de passerar strängarna. Dock kommer det ljud du producerar olika, beroende på hur hårt din plektrum greppet är. Om du har ett styvt grepp en tunnare plektrum kan vara fördelaktigt som att försöka spela snabbt med ett tjockt plektrum kan vara knepigt.

De plektrum jag använder är Dava Control. Den har en tunnare centralt område som förändrar hur hårt pick är beroende av hur nära spetsen du håller den. Så jag antar att man kan kalla det en kombination tjocklek plektrum. Guitar Plectrums kostar bara några ören ändå så jag skulle rekommendera att få några olika dem och prova dem för att se vad du gillar bäst.

Gitarrsträngar kommer i olika spårvidd, är den första frågan du kommer att bli tillfrågad när du går in i en musikaffär för att köpa en ersättare uppsättning strängar “vad gauge vill du?”

String mätare påverkar tonen och spelbarheten av din gitarr. Om du har en högre gauge sträng, det är större spänning. Tunga spårvidd strängar generera en högre volym, men desto större spänning, desto mer fingertryck behövs för att gräma strängarna ordentligt.

En stor fördel av högre spänningar strängar är att de vibrera i en grundare sätt, vilket tillåter närmare anpassning till greppbräda innan de fick sträng surrar. En ganska vanlig akustisk gitarr sträng mätare är 12-54, och 9-42 på elgitarrer. Förändra din string mätare kan behöva justeras till din gitarr för att bibehålla samma åtgärd (höjd mellan strängen och greppbräda). På baksidan, kommer lägre strängspänningen orsaka strängarna ligga lägre vilket kan leda till surr, men om du redan har en hög action då du kan lösa det problemet med en ny uppsättning strängar.

Jag föredrar faktiskt ett medium gauge (en uppsättning av 10-talet) sträng som det ger en mer tillförlitlig sträng krök. De jag använder är D’Addario XL 10-46 (vanlig ljus spårvidd) på mina elgitarrer och på mina akustiska gitarrer jag alltid använder Brass sår D’Addario EJ16 Light (Gauge 12-53). Mässing strängar ger ett rikt ljus färgskala som varar väl.