hitta din utgångspunkt anmärkning – en syn sångarens guide

För många sångare, och kanske för dig, är den största utmaningen att hitta start noterar en låt. Om låten startas korrekt, faller allt på plats. Men om inte, följer alla typer av problem. Du kan få förtroende för att du kommer att börja på rätt anteckningen om du följer dessa steg och utveckla den kompetens som går med dem.

1) Bestäm vad tonic not låter som. Den tonic notera är hemmet noterar, ankaret not, noten som identifierar vilken tangent du sjunger i. Om du sjunger a cappella, kommer denna anmärkning troligen att spelas på en stämpipa eller annat instrument. Om du sjunger själv, kan du välja ofta tonic anteckning genom att plocka någon anmärkning som är tillräckligt hög eller låg i ditt område.

Om du sjunger med ackompanjemang dock måste du identifiera ljudet av tonic anmärkning från ackompanjemanget. Du kan ofta göra detta genom att lyssna till slutet av en fras. Om det låter som en plats i melodin kan vara slutet av låten, kan du vara säker på att notera är tonic. Nästan alla låtar slutet på tonic anmärkning, och om ni föreställa er en anteckning som skulle avsluta låten, är det troligt att vara tonic.

2) Leta reda på tonic på noterna. Det finns enkla och väldefinierade regler för detta. Till exempel, om du tittar på den tonart i början av låten, om det finns två eller fler lägenheter, de är i en viss ordning från vänster till höger. Om du börjar på rätt och räkna till den andra platta (från höger), som platta kommer att vara på samma linje eller utrymme som tonic anmärkning.

3) Hitta din första anteckning på noterna och hur det relaterar till tonic anmärkning. Ibland är din första tonen blir tonic. Det gör det enkelt. Oftare är det en annan del av skalan. Du måste inse att de linjer och mellanrum på personalen representerar toner efter varandra i den musikaliska skalan. Om tonic är note nummer ett på skalan (och det är), kan du räkna upp eller ner från tonic för att hitta det nummer du börjar notera är. (Kom ihåg att notera 8 är samma som anmärkning 1.) På så sätt kan du identifiera det antal som motsvarar din start anteckning.

4) Identifiera i ditt sinne ljudet av din start not. Det blir lättare med praktik och utbildning. Om det är not 2, det är bara en skala steg ovanför tonic. Om det är not 5, kan ni föreställa er det genom att sjunga de första tonerna i “Born (1) Gratis (5)”, eller föreställa de första tonerna i “Här (5) Kommer (1) bruden”. Det finns andra melodier som hjälper dig att lära dig ljudet av de övriga tonerna i skalan. Alternativt, kan du sjunga bara upp eller ner en skala tills du kommer till din anteckning. På detta sätt kan du nynna mentalt eller sjunga din första tonen.

5) Sjung tonen du tänker.

Detta kan tyckas som en komplicerad och engagerade process. Men eftersom du gör det många gånger, blir det andra natur. Genom att använda denna lista med fem steg, kan du identifiera de steg som du kan göra enkelt och de som behöver mer träning. Fokusera dina ansträngningar på de som behöver mer arbete. Snart kommer du att börja varje låt med självförtroende varje gång.